Хокинг с идея за създаване на световно правителство

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 март 2017 в 16:13 10909 5

Известният британски физик Стивън Хокинг заяви в интервю за The Times, че подкрепя идеята за създаване на световно правителство.

Според учения, сега светът е под заплаха от унищожение от биологична или ядрена война. Това ще бъде резултат от присъщата за човека агресия, която е заложена у нас от еволюцията.

"Ние трябва да контролираме този наследен инстинкт с помощта на логиката и здравия разум", заявява Хокинг. Той отбелязва, че това може да осигури "някаква форма на световно правителство", което не изключва възникването на други проблеми, включително и диктатури.

Хокинг многократно е правил важни изявления за бъдещето на човечеството. Например, преди време обяви началото на "най-опасния път на планетата", имаше и призив да избягаме от Земята и да не обръщаме внимание на извънземните.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12247

5

al-ien4

10.03 2017 в 00:23

... кашлицата.
Бъдещето, което чертае Хокинг не е нова идея, но в никакъв случай не е лош избор. Поне може да се предвидят последствията.

12247

4

al-ien4

10.03 2017 в 00:20

Инстинктът е възникнал за да се пазим от пропълзялата змия върху дървото на което сме прекарали много години, преди много години. Той отдавна е доказал изпипаната си технология да причинява смърт, чрез праволинейно действие, т.е. точно определено последствие, което е предсказуемо щом бъде наблюдавано повече от веднъж. Като разумни същества сме развали неокортекса в нашия мозък, който е далеч по-сложен от всичко живота наоколо, а той е наврял продълговатия си събрат до гръбначната система, където в бъдеще ще се намират всички инстинкти като омразата, нетолерантносттахи т.н изкривени разбирания за участие в племето ще могат да се изолират и лекуват така както и

15509

2

Бухльо

09.03 2017 в 17:55

Това е извечният избор - свободна воля или сигурност.

15914

1

поп Дръвчо

09.03 2017 в 16:40

Искам да напомня на този инак доста умен мъж че всъщност ИМА световно правителство. Нарича се ООН. То има всички наблюдавани досега недостатъци и слабости на националните правителства, включително поддатливостта на диктатура.

Колкото до войните - инстинкта го контролираме прилично добре. Лошото е че здравият разум и логиката водят много хора (и общества) до същото място. Той и инстинктът не случайно е възникнал.

Така че докато не чуем нещо от ранга на ентропията на черните дупки по въпроса за геополитиката, ще караме както си знаем. Призиви за мир от репертоара на асамблея "знаме на мира" сме слушали и по-рано.