Издадоха готварска книга на Салвадор Дали след 40 години

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 октомври 2016 в 11:00 10064 1

Когато е бил на 7 години гениалният сюрреалист Салвадор Дали е искал да стане готвач. Животът имал други планове за него и вместо това той посвещава живота си на изкуството, но никога не забравя страстта си към готвенето. Всъщност е обичал да слага пищни трапези със съпругата си Гала. През 1973 г. художникът публикува Les Diners де Gala ("Вечерите на Гала"), готварска книга, която включва рецепти като "Хилядолетни яйца", "Телешки кюфтета с пълнеж от охлюви", "Жабешки пасти", и "Твърд карамел с борови шишарки", разказва ZMScience.

Но въпреки необичайните имена, рисунки, както и съставки, това е истинска готварска книга, а няколко от нейните рецепти все още присъстват в топ ресторанти в Париж. Това е хедонистично завещание, ода за сетивата на вкуса и мириса. Книгата предупреждава, че ако "броите калории", да не си купувате тази книга.

Книгата включва 136 рецепти разделени на 12 глави, и както може да се очаква, една глава е изцяло посветена на афродизиаците. В тази книга Дали добавя множество разсъждения, свои идеи и философия на живот. Това е доста рядък поглед към сложния и странен ум на художника.

Хубавото е, че "Всички тези богати рецепти могат да бъдат приготвени вкъщи, въпреки че някои от тях изискват практически умения и добре зареден килер," представя книгата Amazon

В момента има само 400 екземпляра от книгата и те се продават на търговете на баснословни цени, което обяснява защо издателят Taschen прави това преиздаване. Книгата в момента е на разположение за предварителна поръчка .

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

14.10 2016 в 13:38

Подозира дедо ви поп, че и новото издание няма да е чак евтино.

Но този автор винаги има смисъл.