Излагащо или предпазващо? Религиозно приложение казва на близките ви ако гледате порно

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 22 ноември 2019 в 00:35 3428 0

Кредит pixabay

Християни евангелисти използват изкуствен интелект в своята свещена война срещу порнографията.

Религиозни приложения като Covenant Eyes функционират като филтър, използващ изкуствен интелект, който блокира възможността на хората да гледат порно клипове, но също така ги злепоставя, докладвайки активността им на близки или приятели. Приложението е създадено, за да поддържа моралните принципи на Eвангелизма и докато може да е полезен инструмент за истински вярващите или за хората, опитващи се да се откажат от неподходящи навици, все пак е особено изкуствен интелект да следи пътя на целомъдрието. 

И все пак макар идеята майка ти да получава съобщение и скрийншот всеки път, когато гледаш клипове за възрастни, подобна технология може да бъде приложена, за предпазване на деца от достъп до порнографско съдържание при първите им активности в интернет.

Голяма част от потребителите на приложението, което е платено, са женени мъже. Но говорителят на компанията Дан Армстронг (Dan Armstrong) обяснява, че същата система може успешно да предпазва деца от това да получават голи снимки или друго неподходящо съдържание чрез функцията airdrop (функция, позволяваща споделянето на файлове между непознати, чиито устройства са в близост едно до друго) тъй като самата система все още няма филтър за сексуално съдържание. 

Но както обикновено възникват въпросите дали идеята за такова високотехнологично "предпазване на децата" няма да наруши правото им на лично пространство.

Източник: Futurism - HORRIBLE CHRISTIAN APP NARCS TO YOUR MOM IF YOU WATCH PORN

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !