Кой е "Пришълецът от Аркаим" (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 28 юли 2015 в 17:37 6765 0

Снимки и видео като доказателство за намерен скелет на "извънземно" при разкопки на територията на резерват "Аркаим" в Челябинска област показаха някои медии тези дни. 

На пръв поглед прави впечатление необичайно удължения череп, които според уфолозите е доказателство за находка на извънземно същество. Така поне се тълкува в публикация на Express. Феновете на всичко странно и загадъчно дори вече го класифицираха съществото като извънземно от "сивите" - те често са изобразявани с големи очи и голяма глава. Някои отидоха по-далеч и започнаха да правят аналогии с чудовището от филма "Пришълецът".

Тази находка наистина е направена и наистина е заинтригувала учените. Но естествено, няма нищо общо с НЛО

Останките принадлежат на жена от номадското племе на сарматите. Удълженатата форма на главата е резултат от традиция, според която на хората от племето в ранна възраст пристягат черепите с въжета и дъсчици. Традицията най-вероятно изпълнява естетически функции и се среща у някои древни народи.

Укрепеното селище "Аркаим" е открито през лятото на 1987 година. То включва укрепен град, два некропола, както и следи от пасища. Градът е заобиколен от две стени, диаметърът му е 170 м. На територията на "Аркаим" археолозите са открили останките на животни и хора, както и многобройни предмети.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !