Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Мъжете хомофоби се възбуждат от гей порно

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 юни 2015 в 07:27 26777 14

Според легендарния Зигмунд Фройд хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват, но смятат, че не трябва да имат.

"Ако Фройд е прав, тогава може би мъжете, които най-силно ненавиждат мъжката хомосексуалност, са особено силно хомосексуално привлечени от други мъже" - коментира Нейтън Фавлик (Nathan Heflick), доктор по социална психология в Университета на Южна Флорида, на страницата на Psychology today.

Това се потвърждава от изследването "Дали хомофобията е свързана с хомосексуална възбуда?" (Is homophobia associated with homosexual arousal?), публикувано в APA PsycNET и търсачката PubMed, най-авторитетния сборник на рецензирани научни трудове за биология и медицина.

Авторите на проучването питат хетеросексуални мъже колко удобно или тревожно се чувстват около гей мъже. Въз основа на тези резултати разделят участниците в изследването на две групи: мъже, които са хомофобски настроени и мъже, които не са. На тези мъже след това са им показани 3-4 минутни видеа. Едното видео показвало секс между мъж и жена, друго - лесбийски секс, а трето - секс на гей двойка. За да се следи какво се случва, е било прикрепено устройство към пениса на всеки участник. Това устройство се задейства от сексуална възбуда, но не и от други видове възбуда като нервност, страх (възбудата има различно значение в психологията). Същото устройстство се използва за прогнозиране на сексуални престъпления, а "методът на пенилната плетизмография" е утвърден като ефективен от над 130 изследвания.

Когато наблюдавали лесбийски и хетеро секс, както хомофобски, така и нехомофобски настроените мъже показвали повишена обиколка на пениса. При гей порното обаче, само хомофобите са показали засилена възбуда на пениса.

Хетеросексуалните мъже с най-антигейски нагласи декларират, че не се възбуждат сексуално от гей порно, но пенисите им докладват друго.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 14:51

Колкото повече държиш да доказваш че не си гей, чрез хомофобски изказвания, толкова повече става ясно, че си! Основи на хомофобията.

Или ако нямаш нищо общо с едно нещо, тогава какво значение има лично за теб? :D

Много е просто за разбиране, има много информация по темата, също така може да питате някой психолог.

22.07 2015 в 19:27

Ми да! Това е много добро обяснение.

03.07 2015 в 11:22

Забравих да добавя, че кучето ми се възбужда от кракът ми, може би кучето ми е истински хомофил:-).

Иначе като цяло като стане дума за пропаганда, се прибягва до псевдонаука.

03.07 2015 в 11:19

На мен ми е интересна тази логика.

За да се осмеят хората, които не харесват натрапената гей култура почват да се измислят всякакви такива обиди, което е парадоксално, обиждаш с думата "гей", ама същевременно проповядваш, че да си гей е нормално? :-).

Другото, което следва от тази логика, значи ако не харесваш педофилите си скрит педофил, или ако не харесваш некрофилите значи си скрит педофил?

Колкото до възбуждането, то не винаги е свързано със сексуално влечение, аз съм се възбуждал от озона след дъжд, значи ли това, че съм озонофил, или това е вярно само ако съм озонофоб, който е прикрит озонофил? :-).

С една дума - пикая ви на логиката, която е само с цел да обижда останалите малко нормални хора.

28.06 2015 в 23:51

Забелязвам, че мъжете започват да се защитават! :D

27.06 2015 в 11:45

Г-н Лекар (което предполагам е името Ви), статията няма автор, защото е почти точен превод (т.е. няма почти нищо авторско) на статията на Нейтън Фавлик "Homophobic Men Most Aroused by Gay Male Porn - "Хомофобите мъже най-много се възбуждат от мъжко гей порно". А неговото заглавие не ви ли се струва още по-манипулативно? И въобще не противоречи на изводите от изследването.
И къде пише, че изследването касае мъже, които "не приемат хомосексуалността на нормално сексуално поведение"?? А това, че мнозина са се припознали в тях, си е техен проблем.

27.06 2015 в 11:15

Няколко неща ми правят впечатление в тази статия. Първо, че заглавието е неточно и манипулативно. В оригиналната статия заглавието поставя въпроса дали е така, а не изразява никаква категоричност. Това нещо е загатнато по-долу в статията от думите на д-р Флавик, но заглавието й противоречи. Второто, което прави впечатление, е че става дума за мъже с ексцесивно изразена хомофобия, а не такива, които не приемат хомосексуалността на нормално сексуално поведение. Цитат от резюмето: "The authors investigated the role of homosexual arousal in exclusively heterosexual men who admitted negative affect toward homosexual individuals." Третото нещо е малкият брой на проучваните, което не може да даде никакъв статистически значим резултат. И четвърто, неумелото цитиране на търсачката Pubmed като източник на статията, а не списанието, където е публикувана, издава неопитността на автора да работи с научна информация и поставя под съмнение изводите, които той налага, които се различават от изводите в оригиналната статия. Неслучайно авторът на тази статия не е написал името си. И аз да бях написал такава статия, не бих го поставил ;).

26.06 2015 в 16:43

Ми то от много време се знае че 80% от хомофобите са скритr пeдали като 70% от тези 80% са пасивни педераси. Има много такива изследвания и това е категорично доказано. Почти няма хетеросексуални мъже които да изпитват гняв или комплекси от гей мъжете, точно обратното. Хетеросексуалните мъже възприемат гейовете нормални хора, които даже имат нужда от протекция. Пак доказано.

26.06 2015 в 15:48

Ако не сте забелязали това не е "теза" или логически построения по Фройд, а научно изследване, достатъчно коректно, за да се публикува в PubMed.

26.06 2015 в 15:13

Невероятна "наука" се вихри тук - виждам...платен материал ли е това или?

Хайде сега да обърнем малко тезата ви с един въпрос и да видим дали сте толкова велики последователи на Фройд...

Ако сте инцестофоби, то възбуждате ли се да гледате как някой прави секс с децата си?

Надявам се това дава отговор на безумната ви теза...