Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Навикът, който прави хората богати

"Богатите не са по-умни от нас. Те просто мислят стратегически."

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 март 2016 в 13:55 19929 1

Кредит Business Insider

Американският учен Томас Корли (Thomas C. Corley) представи резултатът от изследването си на начина на живот на успешните хора, направили своето състояние от нулата.

Благодарение на петгодишното си проучване, той е съставил списък на "навиците на богатите" и изнася наблюденията си в книга, която скоро ще бъде пусната в продажба, съобщава Business Insider.

Писателят е стигнал до извода, че някои ежедневни навици определят дали един човек ще бъде успешен. Основната идея на книгата е "да промениш навиците си означава да промениш живота си".

Едно от основните ежедневни занимания на богатите е навикът да мислят - всеки ден от 15 минути до половин час. Авторът смята, че "мисленето е ключът към успеха". Богатите хора предпочитат да размишляват сами, най-вече сутринта

"Всеки ден те отделят време за мозъчна атака", обяснява Корли. Той определи 10 основни теми, занимаващи мислите на богатите:

  1. кариера
  2. финанси
  3. семейство
  4. приятели
  5. бизнес отношения
  6. здраве
  7. цел и мечти
  8. проблеми
  9. благотворителност
  10. щастие

Те си задават такива въпроси като: "Как да направя повече пари? Дали работата ми ме направи щастлив? Тренирам ли достатъчно? В каква благотворителност още мога да се включа? Имам ли добри приятели? На кои бизнес отношения трябва да отделя повече време и от кои от тях трябва да се откажа?"

Най-богатите, най-успешните хора са любопитни. Те се интересуват от внедряването на иновации в собствения си живот и в света.

Успешният предприемач и милионер Стив Сиболд (Steve Siebold), който е интервюирал над 1200 от най-богатите хора в света, казва: Богатите хора могат да решават проблеми.

"Когато богатите се нуждаят от пари, не се чудят дали това е възможно, те просто започват да създават нови идеи, които решават проблеми", пише Сиболд в книгата си "Как мислят богатите хора". "Те не губят умствена енергия да се притесняват или се чудят дали могат да правят пари, те мислят творчески".

На края Сиболд пише: "Богатите не са по-умни от нас. Те просто мислят стратегически".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1

01.04 2016 в 22:26

Богатите имат ум от паразити. Всеки ден отделят време за мозъчна атака, но не на собствения си мозък, а на някой нещастник. Паразитите са описани в Кастанеда: неорганични, завладели са планетата и са осъзнали вмсичко живо. Хранят се с припламване на съзнанието на съществото. Те са черните сенки на алчността. Стратегиите са техни, а не на жалките човеци, които си мислят, че имат собствен ум, а всъщност това е "дарение" от паразита. Та богатите хора са просто слуги на истинските стратези.