Защо уринирането под душа е полезно за планетата?

Разберете как то помага да опазим околната среда

Катя Димитрова Последна промяна на 14 юни 2016 в 09:00 14207 2

Кредит http://www.iflscience.com

Малцина са хората, които ще си признаят, че уринират под душа. Според учените това е съвсем естествен процес, който регулира освобождаването на течности от организма при намокряне на тялото.

Това обаче може да има и положителен ефект върху околната среда, твърдят специалистите, цитирани от Iflscience.

Причината – това е един от преките пътища към спестяването на вода, тъй като не се налага да пускаме тоалетната чиния. Ако се приеме, че възрастен човек уринира средно по 7 пъти на всеки 24 часа, за една година всеки от нас използва 15 330 литра вода от тоалетна чиния. Числото звучи стряскащо, предвид проблема с недостига на питейна вода в голяма част от света.

Друг важен факт – начинанието спестява и ползването на тоалетна хартия, което пък може да намали нуждата от изсичане на гори за целите на производството на хартия. Освен това киселината в урината има способността да убие много повече микроби в сравнение с обикновената вода, с която се къпем.

Специалистите отчитат и други любопитни ползи, като това, че при клякане жените напрягат тазовите мускули и така подобряват физическата си сила. Това е и предпоставка за по-добър секс.

Пишкането под душа се оказва и отлично средство за отпушване на канала в банята, посочват още изследователите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

17.06 2016 в 22:05

Мдам, този източник ще трябва да го заобикалям вече, като ни свеждате публикациите му. Може да е забавен, ама се върти някъде около science :)

12247

1

al-ien4

14.06 2016 в 09:28

Ами да почваме и чиниите да мием под душа... Прането на чорапките е навик от студентските години, пък. Въобще слоганът - "Не пикайте в басейните, това задръства олимпийското движение" не е много верен.