Два бронзови медала от Международната Менделеевска олимпиада по химия

Наука ОFFNews Последна промяна на 19 май 2015 в 13:39 3861 0

Българският отбор взе два бронзови медала от Международната Менделеевска олимпиада по химия (ММОХ), която се проведе от 2 до 9 май 2015 г. в Ереван, Армения за 49-ти път.

Нашите състезатели Пенчо Бейков, Силян Янев, Янислав Данчовски и Илиян Гуляшки се представиха отлично като решиха задачите от двата теоретични кръга и практическия кръг.

Със бронзови медали се завърнаха:

Пенчо Бейков, ученик от НПМГ София

Силян Янев, ученик от 91 НЕГ София

Ръководители на отбора са доц. Христо Чанев и ас. Марко Костадинов.

Международната Менделеевска олимпиада по химия (ММОХ) се организира за ученици от 10 – 12 клас. Провежда се в три кръга, два теоретични и един практически, в три последователни дни.

На първия теоретичен кръг всеки участник работи върху 8 задачи. На втория теоретичен кръг се работи върху 15 задачи, които застъпват проблеми от пет различни области на химията – “Аналитична химия”, “Физикохимия”, “Органична химия”, “Биохимия и химия на полимерите” и “Неорганична химия”.

ММОХ се провежда от 1992 г., като до 1997 г. олимпиадата се провежда само в Русия, а след тази година и в страните от бившия Съветски съюз. От 2004 г. във формата на олимпиадата са включени България и Румъния. Малко по късно и Македония, Молдова и Унгария.

За любопитните - тук може да видите задачите и отговорите от олимпиадата.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !