Информационен ден за стипендиите "Действия „Мария Кюри“ — насърчаване на изследователски кариери"

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 януари 2015 в 17:36 2121 0

На 27 януари 2015 г., в Големия салон на БАН, ул. „15-ти ноември“ № 1, гр.София ще се проведе Национален информационен ден за дейностите Мария Склодовска-Кюри, РП „Хоризонт 2020“.

Дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ носят името на изследователката от полскофренски произход, двукратна носителка на Нобелова награда, и известна с работата си по радиоактивността. Чрез тях се подпомагат изследователи на всички етапи от професионалното им развитие, независимо от тяхната националност. За финансиране могат да кандидатстват изследователи, работещи във всички дисциплини — от животоспасяващи здравни грижи до изследвания „синьо небе“. По програмата ще се отпуска помощ за докторантури в сферата на промишлеността, съчетаващи академичните изследвания с работа в предприятия, както и за други видове новаторско обучение, което увеличава възможностите за намиране на работа и за професионално развитие.

Освен щедро финансиране на научните изследвания, учените имат възможност да придобият опит в чужбина и в частния сектор, както и да завършат своето обучение с усвояване на знания и дисциплини, полезни за професионалното им развитие. Повече информация за различните схеми за финансиране и изискванията за кандидатстване може да се намери по-долу.

Входът е свободен.

Изисква се регистрация тук

Научете повече за стипендии по програмата „Мария Кюри“

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !