Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Студеният термоядрен балон се спука (видео)

Компанията Heat LLC се отказа от съмнителния студен ядрен синтез на Андреа Роси

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 11:42 18219 5

Кредит www.youtube.com

Андреа Роси.

Изглежда, че е дошъл краят на сътрудничеството между "предприемача" италианеца Андреа Роси и компанията Industrial Heat LLC, която вложи досега 9,6 милиона € в устройство E-Cat на Роси, което щеше да доставя енергия чрез студен ядрен синтез.  

Претенциите на Роси, че изобретеното от него устройство E-Cat, ще получава енергия чрез ядрен синтез при ниски температури бяха силно критикувани, но досега компанията го поддържаше. Но приказката свърши, очите на инвеститорите от Industrial Heat LLC явно са се отворили, защото най-сетне са спрели финансирането на проекта на Роси. Така че той може да забрави за обещаните още 78 милиона €.

В специално изявления компанията заявява, че технологията E-Cat не работи.

Италианецът не остави нещата така и веднага обвини Industrial Heat LLC, че искат да откраднат идеите му и обяви, че ще ги съди за измама. Съдейки по всички налични факти, изданието New Energy Times твърди, че дори и да притежава някои патенти и патентни заявки, Роси няма доказателства, че има някаква работеща система, която може да произвежда съответните търговски количества от добитата енергия.

Устройството E-Cat на Роси.

Продължилите десетилетия експерименти със студения ядрен синтез, оспорвани и събрали много поддръжници и противници, започнаха, когато през 1989 г. електрохимиците Мартин Флайшман (Martin Fleischmann) и Стенли Понс (Stanley Pons) заявиха на пресконференция, че контролиран експеримент с водород и паладий генерира повече енергия, отколкото е вложена - твърдение, което не може да бъде проверено. Докато обикновеният ядрен синтез, който се случва в центъра на Слънцето, се извършва при температура от милиони градуси, студеният синтез може да се произведе при относително ниски температури. Така поне твърдят изобретателите му.

Преди три години вниманието към студения ядрен синтез отново бе привлечено от експеримент, този път от италианския предприемач Андреа Роси, който твърдеше, че неговото устройство E-Cat с помощта на нискоенергийна ядрена реакция (low-energy nuclear reactions - LENR) генерира енергия.

Пресконференция на Роси:

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5

15.04 2016 в 00:31

Фокусът с мюоните изисква преди всичко мюони, а за тях засега не е известен "студен" начин за получаване.

4

14.04 2016 в 14:35

Не е съвсем вярно, че е невъзможен студен термоядрен синтез:

https://en.wikipedia.org/wiki/Muon-catalyzed_fusion

3

12.04 2016 в 14:38

Боже какви балъци има. 9.6млн. на вятъра, хахаха.

2

12.04 2016 в 14:28

Не е правилно да се смесва историята с паладия с Роси.

Това с паладия беше съвсем честна грешка, при това възпроизводима.

А Роси си е мошеник.

1

12.04 2016 в 12:48

За Роси от край време се знае, че е мошеник. Само наивници вярваха.