Глобална пандемия на болестта на Дънинг-Крюгер. Заплашен е всеки

НаукаOFFNews Последна промяна на 28 декември 2018 в 07:41 71405 0

Кредит Verywell Family

Двама пациента, засегнати от DKD.

Световната здравна организация съобщава, че вече има над 5 милиарда потвърдени случая на болестта на Дънинг-Крюгер (DKD) (Dunning Kruger Disease), като във всичките 194 международно признати суверенни държави са регистрирани случаи.

България не е пощадена - броят на случаите расте, а мерки не се вземат. Засегнати са и няколко известни личности.

„Съжаляваме да съобщим, че от всички страни по света докладват за случаи на DKD“, заяви Кристофър Рок (Christopher Rock) от CЗО. „Симптомите на DKD се изразяват в изявления или убеждения на пациента, че има огромни и експертни познания, каквито всъщност не притежава - най-често в областта на медицината и науката”.

Заболяването е силно заразно, особено в социалните мрежи. Необходимо е високо ниво на хигиена, съветва СЗО, като се избягват съмнителните сайтове и се подхожда с повече недоверие към всякакви радикални твърдения.

DKD поразява всички, независимо от възраст, пол, ниво в научната или политическа йерархия.

Понастоящем няма открити бързодействащи лекарства за DKD, но учените се надяват с повече образование болестта да бъде ограничена.

"Нивата на DKD са невиждани, откакто Джени Маккарти започна да разпространява ваксината си срещу аутизъм", заяви д-р Рок. "Страхувам се, че нивата на заболеваемост ще продължат да нарастват, тъй като все повече хора с DKD имат достъп до интернет".

Най-коварната част от заболяването е, че носителите му нямат представа, че са заразени, нито колко лесно могат да я разпространят.

От НаукаOFFNews алармирахме за опасността от заболяването преди 4 години. И макар да бе прочетено от над милион читатели, епидемията и в нашата страна не затихва. 

Пазете се!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !