6 начина да гледаме онлайн слънчевото затъмнение в САЩ (стрийм)

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 август 2017 в 00:00 7899 0

За всички, които нямат късмета да видят със собствените си очи завладяващата гледка на пълното слънчево затъмнение, има много възможности да го гледате онлайн. Не случайно днешното астрономическо събитие се смята за най-наблюдаваното и заснеманото в човешката история.

Множество организации ще предават на живо затъмнение по невероятни и уникални начини. (Да не говорим за проекта за 90-минутния филм на Megamovie и Citizen CATE, който ще бъде на разположение малко след затъмнението.)

  • НАСА: От 12:00 до 16:00 EDT (19:00 - 23:00 българско време), ще включва предаване на живо от 12 места, с картини от затъмнение, както и съпътстващи събития , които се провеждат в цялата страна. Има много начини да се гледат, включително сайтът на НАСА, Facebook live и YouTube.

  • Exploratorium: Научният музей в Сан Франциско ще започне своето предаване за затъмнението в 12:00 EDT (19:00 българско време), с помощта на телескопи, базирани в Орегон и Уайоминг. Може също да гледате с помощта на безплатните приложения на Android и iPhone, разпространявани от Exploratorium.
  • CNN: Информационната агенция CNN  в сътрудничество с Volvo да представи Затъмнението на века (Eclipse of the Century), която ще представи затъмнението от различни наблюдателни постове по пътя на му с 360 ° покритие на живо.
  • Университетът на Монтана: Ще ви даде възможност да видите затъмнение от съвсем различна гледна точка - 55 височинни балони ще работят заедно с НАСА, за да се осигури покритие на слънчевото затъмнение от стратосферата. Гледайте на живо уебкаста на 21 август от сайта Eclipse Across America. Повече: "Слънчевото затъмнение ще се предава на живо от балони от 24 км над Земята"
  • Slooh: Началото е в 11:30 EDT (18:30 българско време), Slooh ще осигури отразяване на живо на пълното слънчево затъмнение от Стенли, Айдахо, и с допълнителен телескоп, който ще изпраща изображения по цялото протежение на пътя на затъмнението.
  • TimeandDate.com: Гледайте предаването за затъмнението, започващо в 11:30 EDT (18:30 българско време), с кадри на живо от различни места и актуализации в реално време на текущото местоположение на сянката на Луната.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !