Астронавтът Бъз Олдрин е публикувал командировъчното си до Луната

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 август 2015 в 10:39 3601 0

Астронавтът Бъз Олдрин, вторият човек, стъпил на Луната, на своята страница във Facebook е публикувал командировъчното си, по което правителството САЩ компенсирало разходите за пътуването в размер на 33 долара. Разходите за храна са включени и също се изплащат от държавния бюджет.

В публикувания документ на Бъз Олдрин е описан маршрута. Първата точка от маршрута е домът на Олдрин в Хюстън, после - Кейп Канаверал, Луната, Тихи океан, Хавай и обратно вкъщи. Правителството му възстановява 33 долара 31 цента за това пътуване.

Следващия документ, който публикува Бъз Олдрин, е митническата му декларация, която астронавтите подписвали след пристигането си на Земята, подобен на митническата декларация на първия екипаж на Аполо, стъпил на Луната. В документа е отбелязан товара - образци лунни камъни и лунен пясък.

На 21 юли, 2015 се навършиха 46 години от кацането на Луната. Екипът на пилотирания космически кораб "Аполо 11" на 20 юли 1969 приземи лунния модул на повърхността на Луната. Командирът Нийл Армстронг и пилотът Едуин Олдрин пилот излязоха на лунната повърхност и прекараха там 2 часа, 31 минути 40 секунди.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !