Азгардия е първата нация, която ще живее в космоса

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 октомври 2016 в 12:37 15938 3

Неминуемо, в рамките на няколко десетилетия, ще се осъществят човешките колонии на Марс. Но масовата миграция на колонисти до Червената планета ще стане в много по-далечно бъдеще. Но къде може да отидат авантюристите сега? 

Вече има къде - заповядайте на мястото, наречено Азгардия! Това е първата страна в света, първата независима държава в космоса на околоземна орбита, разказва Science news

Името "Азгард" идва от името на измислената страна Азгард от германската митология.

Идеята принадлежи на председателя на Президиума на неведомствения експертен съвет по проблемите на въздушно-космическата отбрана на Русия, член на Академията за военни науки на Руската федерация, доктор на техническите науки Игор Ашурбейли. Ученият е конструктор на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" и С-500 и е председател на Международната комисия на ЮНЕСКО за космоса.

Игор Ашурбейли.

Първата официална пресконференция се проведе завчера Азгардия в Париж. Проектът за стартирането на обитаем спътник на Азгардия се подкрепя от учени и експерти от САЩ, Канада и Румъния. Проектът е подкрепен от Дейвид Александър, директор на Космическия институт Райс, декан на катедрата по физика и астрономия в Университета Райс, професор Рам Якху, директор на Центъра за научни изследвания за въздушно и космическо законодателство в Университета МакГийл (Канада), Джоузеф Пелтън, директор на Научноизследователския институт за космически и високотехнологични комуникации (SACRI) от Университета Джордж Вашингтон (САЩ) и румънският космонавт Думитру-Дорин Прунариу.

Джоузеф Пелтон по време на пресконференция в Париж Asgard на 12 октомври, 2016

В проекта са ангажирани сериозни хора, а не фантазьори-бизнесмени. Планът да създаде колония на спътник изглежда сто пъти по-реална, отколкото планът за кацане на милион заселници на Марс. Така че този проект може да привлече повече внимание от амбициозните инициативи на SpaceX.

"Мисля, че заселвамето в Азгардия е по-малко рискова идея, отколкото полета до Марс, - заяви официалния представител на организацията Тимоти Уест (Timothy West). - А и ще бъде по-лесно да се върнете на Земята, ако не ви хареса там".

Финансиращите източници не са известни, но представител на Азгардия заяви, че първоначалният бюджет, предвиден от Игор Ашурбейли, за стартирането на първия спътник на Азгардия ще стане в следващите 18 месеца.

Не е известно какви средства ще са необходими за реалното изграждане на орбитална станция. За сравнение, изграждането на МКС струва повече от $ 100 млрд. Основоположниците на новата нация не разкриват технически подробности за изграждането на космическата станция.

Планира се Азгардия да стане не само дом на много земни жители, но също така ще защитава планетата ни от опасни метеори, космически отпадъци и други заплахи, с помощта на платформата URBOCOP, която също е идея на Игор Ашурбейли. Жителите на Азгардия се надяват да правят пари от добива на полезни изкопаеми от астероиди.

Слайд от презентацията на Игор Ашурбейли за платформата URBOCOP

Вече има  99 999 заявки за регистрация. Приемат се заявки от първите 100 000 души.

Азгардия планира да пусне първия си спътник през 2017г. или 2018 г. В началото ще бъде безпилотен робот спътник, но ще бъде последван от голяма станция, която ще приеме на борда си постоянни жители. В бъдеще Азгардия има амбициите да се присъедини към Организацията на обединените нации и да участва в земната политика наравно с другите държави.

С въпроси относно гражданството на новата държава, се обърнете към [email protected]

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12247

3

al-ien4

14.10 2016 в 18:04

Коментарът му беше по-скоро сарказъм.

... Иначе, аз и цялото ми семейството се регистрирахме и ще стискам палци на "проекта", поне докато не почнат да ме облага с данъци от азгардаската администрация.
Наистина сериозни имена са свързани по един или друг начин. Да видим...

12010

2

Vanya Mileva

14.10 2016 в 15:23

Винаги имаме източник. Не разбрахте ли, че сме различни най-сетне?