Гняв и присмех срещу шефа на Роскосмос: "Този път марсианците ли са ви виновни"

НаукаOFFNews Последна промяна на 11 октомври 2018 в 14:32 12222 6

Възмущение, присмех и призиви за оставка заляха социалните мрежи по повод последната авария на Союз, която се случи днес минути след старта.

Екипажът бе спасен, но руснаците са разгневени и търсят причините за сегашното изоставане и провали на руската космическа индустрия, които на фона на миналата слава ги карат да се чувстват унизени.

@edvard1551: "Това е провалът на руската космонавтика !!! И Рогозин е виновен. Фактът, че когато се случи инцидентът, всички научиха за него от предаването на НАСА, тъй като Роскосмос незабавно изключи излъчването!"

Основното негодувание е насочено към шефа на Роскосмос, Дмитрий Рогозин. Ето няколко реплики в туитър под неговия пост.

@sedfgtjck: "Не трябва да създавате комисия, а да подадете оставка и в затвора."

@a82381696: "Трябва да си подадете оставката. Провалихте се на този пост и пуснахте космическата програма в тоалетната".

@HorOleg: "Ако имате поне капка съвест и уважение към себе си и към своята страна, подайте оставка ... е, вие унищожавате последното нещо, което ни остана, космическата индустрия, макар че и не, все още имаме балет".

@NikiaAndreev: Знаем ги вашите комисии. Израел е виновен за това, че нашият самолет бе свален от сирийците. Самите американци са пробили дупка в Союз, за да го развалят. И сега кой ще е виновен? Марсианците вероятно".

@Svetlana1svetla "И без разследване всичко е ясно. Всички астронавти вече си носят дрелки в пазвата си. Така че са пробили ракетата, още на стартовата площадка. Свредлата трябва да им съберат, и тогава всичко ще лети така, както трябва".

@NIKITATRET "Что же он не делает, не идут дела..."

‏@Rennsport_Helgi: "А те предупреждаваха за началото на ерата на техногенните катастрофи заради господството на тъпи бюрократи и липсата на мотивиран инженерен персонал. По-нататък ще става по-лошо"

@coplann1: "Когато алкохолизмът след разпада на СССР засегна всичко. Сега, благодарение на Рогозин и неговия приятел, Комаров, който съсипа "Автоваз", сега съсипва и космоса. Поздравления!"

@KiriNeu: "‏да ... през последните 8 години, под ръководството на Рогозин, започна провал във всичко, за което отговаряше :("

@Serg19992: "Това показва, че проблемът е в отрасъла. Един от компонентите на системната криза е проблемът с персонала, ниската квалификация на специалистите, остарялото оборудване и лошата организация на отрасъла. Кризата е системна, тъй като провалите не се случват на едно място, а в много направления".

Други потребители на туитър с подигравки подхванаха темата със скандалния ритуал на освещаване на руските ракети от свещеник преди старта.

@KGausss: "Проверете качеството на освещаването преди полета. Съответствието със стандартите за светена вода, дипломата на свещеника, гъстотата на благодатта".

@volkonskaja5: "Затова бяха спасени, защото преди старта светиня му беше на космодрума".

@KGausss: "Чакай малко. Обектът на освещаване е "този кораб воздушний" или "воздушната ладия". Той не поплува до финалната линия - факт. Въпросът е: за каква благодат са похарчени бюджетните средства?"

@Tsikavy: "А светената вода беше ли тествана за съвместимост със служителя на НАСА? Той не е от Московската патриаршия. Водата падна върху него, възникна изключение и водата промени свойствата си".

Един от потребителите се обръща символично към първия космонавт Юри Гагарин:

@NullPersone: Прости ни Юра, и космоса съсипахме... Окончателно всичко е пропиляно, нищо свято, мизерия."Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

12.10 2018 в 04:57

А вече и наса, и еса се затичали да помагат на Роскосмоса в "разследването". На базата на какви знания, прощавайте, джентълмени? Вие знаете как е направено това? Когато сами НИКОГА не сте стигнали до толкова съвършенни технологии? Или просто по инерция - снизхождате до помощ за диваците?
Тогава не се сърдете, че ще ви се присмеят. А те ще.

23293

5

Стефан

12.10 2018 в 03:47

Така и започнаха да падат съвършенните ракети, а у нас не остана и камък върху камък. Понеже превод от английски, на български - език, който преводачът не знае.
И самочувствието на невежата, който дори не си представя какво е Знание. Понеже знае:))

23293

4

Стефан

12.10 2018 в 03:44

Има стара английска пословица: Дървен кораб - железни моряци, железен кораб - дървени моряци.
Ние - хората, се покатерихме в Космоса по дървена стълба. Направена от тънки логаритмични линийки. Само тук-таме заздравена с Петозначните, или даже Шестозначни логаритмични таблици. Които умееха да използват хора, които с детските приказки бяха запомнили наизуст четиризначните.
Работата на тия хора и спаси космонавтите вчера - спасителната система на Съюзите е от съветско време. И пиротехниката разхвърли свръзката пак по ония алгоритми и технологии, които навремето спасиха Рукавишников и Георги Иванов.
Виж белите - те стават от "западния опит в управлението на качеството". И от "мениджимънта". Които заместват инженерния опит, и здравия разум.
Прочее, тука е същото. Тия дни в съседния сайт някво пишлегарче съжаляваше глупаците от БАН. А се оказа, че дори не подозира за съществуването на различни числа. Но видимо някъде е началниче, за да има такова самочувствие.

23293

3

Стефан

12.10 2018 в 02:18

А проблемът не е в поповете, а в насаждането на пазарно-либерастки методи за управление на това. И в подражателството, при това на измамници.

15914

2

поп Дръвчо

11.10 2018 в 20:28

Поповете са само средство.

11730

1

Батко

11.10 2018 в 17:52

За огромно съжаление вмирисаните попове разсипват и онова, от което съвременна Русия най-много може да се гордее.