"Лудият Майк" със самоделна ракета ще доказва, че земята е плоска

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 ноември 2017 в 07:21 9409 0

Кредит MadMikeHudges.com

Безумната идея, че земята е плоска, ражда герои, а може би и мъченици.

Майк Хюз от Калифорния, нарекъл сам себе си "Лудият Майк", има намерение в събота да се изстреля с конструраната и създадената от самия него захранвана от пара ракета в подвиг, достоен за прозвището му.

Целта, освен слава, е да докаже невъзможното - че Земята е плоска.

"Ако не си уплашен до смърт, значи си идиот", заяви Хюз. "Това е адски страшно, но никой от нас няма да се измъкне от този свят жив. Харесва ми да правя невероятни неща, които никой друг не може да направи, а никой друг в ​​историята на човечеството не е проектирал, построил и изстрелял сам себе си в собствената си ракета", заяви Майк Хюз (Mike Hughes) пред NBC.

Майк Хюз се надява да се качи на височина до 2 километра със скорост 800км/ч. и да прелети над призрачния град Ембой в Калифорния и да се приземи с два парашута. Град Ембой се намира в пустинята Мохаве и има само 4 жители.

Хюз в момента е 61-годишен шофьор на лимузина, който прекарва последните няколко години изграждайки ракета от резервни части в гаража си. Неговата ракета се задвижва от пропан, който създава пара чрез нагряване на вода, тоест това е ракета с парен двигател.

Ексцентрикът е спестявал пари от своите 15 долара на час като шофьор, а е похарчил 20 000 долара по проекта, включително закупуването на каравана за 1500 долара, които ще му послужи за стартова площадка.

Хюз вече притежава световен рекорд на Гинес за най-дълъг скок с лимузината през 2002 г.

Това ще бъде вторият му опит с ракета. През 2015 година Майк Хюз стартира от Морисбург, Онтарио, който е на около 80 километра южно от Отава и кацна с парашут на остров Огден в щата Ню Йорк, пресичайки река Сейнт Лорънс с помощта на собствената си ракета като едва не загива, след като парашутът му се разкъсва.

Майк с ракетата си от 2015 г.

Неговите амбиции са високи и презира безделните души, пише по онова време National Post. За себе си твърди, че е "най-иновативният човек" в историята на НАСКАР, където е работел като специалист.

"Аз съм ходещо риалити шоу" - се определя сам "Лудият Майк", цитиран от News Sky.

Хюз също така смята, че Земята е плоска, а основният му спонсор на проекта за ракетата е Research Flat Earth.

"Аз не вярвам в науката", казва той.

"Имам познания за аеродинамиката и динамиката на флуидите и как нещата се движат в пространството, знам как да определя размера на ракетните дюзи и тяга. Но това не е наука, това е само формули".

"Няма разлика между науката и научната фантастика."

Г-н Хюз заяви, че се надява един ден да построи ракета, която да го отведе в космоса, така че да може да види Земята със собствените си очи.

Хората ще могат да видят по интернет старта му през уикенда, но трябва да си платят.

Той казва, че е оставил достатъчно храна за своите четири котки в случай че нещо се обърка.

След полета си Хюз заяви, че ще обяви плановете си да се кандидатира за губернатор на Калифорния.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !