Ракетата Delta IV изстреля секретен сателит в космоса (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 13 януари 2018 в 13:55 3686 0

Ракетата Delta IV стартира в Калифорния със шпионски сателит за правителството на САЩ, изведен от оператора United Launch Alliance (ULA), съобщи The Verge.

Стартът на ракетата бе в 00:11 българско време в събота от космодрума Ванденберг в Калифорния. Преди това изстрелването бе отлагано два пъти заради метеорологичните условия, а след това по технически причини.

Американската национална разузнавателна агенция е клиентът на мисията NROL-47. Подробности за целта и техническите характеристики на спътника са класифицирани, известно е само, че ще обслужва нуждите за гарантиране на националната сигурност на САЩ.

Мисията е да "гарантира, че американските сили по света получават разузнаването, необходимо за провеждане на операции, когато е необходимо".

Логото на мисията NROL-47 изобразява на бял рицар, размахващ меч срещу кафяв дракон. А латинската фраза обещава, че "злото никога не ще надделее".

По-рано в събота компанията SpaceX стартира тайната мисия Zuma за американското правителство. Медиите съобщават, че устройството не е стигнало на определената орбита и е изгубено. Пентагонът отказа да коментира съдбата на мисията, SpaceX заяви, че ракетата работи нормално, без официално да потвърдиили отрече загубата на спътника.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !