SpaceX с успешен старт със спътник AMOS-17

НаукаOFFNews Последна промяна на 06 август 2019 в 09:10 1509 0

SpaceX успешно стартира Falcon 9, чиято първа степен преди това бе летяла две мисии през юли и ноември 2018 г., сега с полезен товар, сателитът AMOS-17 за израелската компанияSpacecomm. SpaceX бе конфигурирал Falcon 9 в „разходен режим“ за тази мисия, което означава, че използва цялото налично гориво на борда, за да пренесе на орбита спътника, без да остане достатъчно гориво, за да върне в контролирано спускане и кацане първата степен.

Експлоатационният живот на три пълни мисии обаче определено е изгодно на SpaceX и компанията спестява немалко средства от всяка една от мисиите. Междувременно изглежда, че всичко върви по план и по отношение на параметрите на мисията AMOS-17. Многофункционалният геостационарен комуникационен спътник, който ще осигури мобилна, поточна и видео връзка в части от Близкия Изток, Африка и Европа, достигна целевата си орбита и се разположи по план.

SpaceX ще си върне поне обтекателя, използван за защита, докато ракетата се издига през атмосферата - успя да хване половината в гигантска мрежа от кораб на SpaceX специално за тази цел. Другата половина падна в океана и SpaceX ще се опита да събере и тази половина, използвайки втори кораб, който има за тази цел.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !