Според проф. Филипов от БАН извънземните са вече на Земята

Наука ОFFNews Последна промяна на 02 ноември 2016 в 17:41 39419 2

За трети път в София ще се проведе Международната конференция "Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма - бъдещето на човечеството". Организатор е известният с пристрастието си към темата проф. Лъчезар Филипов от ИКИТ-БАН.

Конференцията ще се състои от 5 до 6 ноември 2016 г. в Парк-Хотел Москва.

Лекции ще изнесат прочути уфолози от цял свят, сред които 82-годишният Стентън Фридман (Stanton T. Friedman) - бивш ядрен физик и настоящ НЛО-изследовател - човекът, привлякъл медийното внимание към така наречения инцидент в Розуел, Ню Мексико, където според него се е разбила летяща чиния. 

Гост на конференцията е и Леонид Ксанфомалити, руски професор, който твърди, че е видял извънземно същество с дълга опашка на снимка от Венера. Друг лектор - Габор Таркали (Gábor Tarcali) от Унгария е представен пестеливо като "професор", но са забравили да споменат специалността му - "растителна защита" от Селскостопанския университет в Дебрецен. Сред гостите на конференцията са социолог, бивш полицай и други независими изследователи и почитатели на теориите за предполагаеми посещения на "братя по разум"..

Снимка на повърхността на Венера, която проф. Ксанфомалити е разшифровровал (вероятно катерицата Беатрис).

На миналагодишното издание на конференцията лектор бе НЛО-журналистът Хайме Маусан (Jaime Maussan) от Мексико, вече уличаван, че е показвал препарирана маймунка-мармозетка за извънземно.

Ще се обсъждат въпроси като "Как човечеството да се подготви за контакт с извънземни, какво можем да очакваме от тези контакти, какви са фактите за осъществявани досега контакти, както и какви са доказателствата досега за съществуването на извънземни обекти", споделя в интервю за БТА проф. Филипов.

Проф. Лъчезар Филипов, който е и ръководител на секция „Космическа астрофизика“ в Института за космически изследвания и технологии, обясни пред БНР: „Интересът на правителствата да крият контактите с извънземни е в това, че използват срещите за меркантилни цели."

Доказателства за посещенията на извънземните, според професора, са пирамидите на древните египтяни и маите.

„Те са добронамерени към нас. Ако имаше елемент на недобронамереност, при тази разлика в нивото досега да са ни затрили“, се надява проф. Филипов.

Според него "човечеството тъпче на едно място и се задъхва от това, че е станало прекалено технологично и отчуждено". И за да решим много от екологичните, социалните и икономически проблеми "може да ни помогне някой, който ни наблюдава".

А за желаещите да наблюдават самата конференция земляни в Парк-Хотел Москва, зала "Киев", таксата е 30лв. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

2

PetarD

04.11 2016 в 09:58

Този сайт не беше ли за наука?