Стани астронавт: НАСА търси желаещи за мисията до Марс (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 08:01 6273 0

Кредит НАСА

НАСА ще проведе открит избор на кандидати за астронавти. Агенцията ще приема заявки от 14 декември до средата на февруари и се очаква да обяви избраните кандидати в средата на 2017.

Американската космическа агенция обяви, че набира астронавти за новата си серия пилотирани полети. Одобрените кандидати могат да летят на всеки от четирите кораби на САЩ: Международната космическа станция, двата космически кораби, които в момента са в процес на разработка от американски частни компании и кораба на НАСА Orion за изследване на дълбокия космос и за пътуване до Марс.

Заявленията за кандидатстване за астронавт ще се приемат на адрес:

http://www.usajobs.gov

Изискванията към кандидатите са: американско гражданство, висше образование, получено от акредитирана институция, със степен на не по-ниска от бакалавърска по инженерство, биология, физика или математика. Кандидатите трябва да имат най-малко три години стаж по специалността или да предоставят документи за наличието на най-малко хиляда часа полети като командир на реактивено самолет. Агенцията посочва, че кандидатите ще трябва да минат тест по физическата издръжливост и поносимост на дълги полети.

Може би сред новите астронавти ще бъде този, който ще постави своя отпечатък в прахоляка на Марс. Предстоят интересни времена.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !