В Русия спорят кой е виновен за отлагането на старта на "Восточний" (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 май 2016 в 14:30 7046 1

Станаха известни причините за отказа на ракетата Союз при старта й на космодрума "Восточний" на 27 април. Причината е кабел, който не е направен по проектната документация. В него не са вложени необходимите за правилната работа преходници (джъмпери), съобщава агенция "Известия".

По-рано ТАСС съобщи, че отговорността за лошия старт вероятно ще поемат Екатеринбургското научно-производствено обединение по автоматика, но и че към отговорност ще бъдат привлечени и тези, които отговарят за тестовите наземни системи за управление на космодрума. 

Президентът Владимир Путин обяви, че виновниците ще бъдат порицани, не само за проваленото изстрелване, но и за провала в графика за подготовка на космодрума, поради което първият старт бе отложен от 2015 за 2016.

"Разработката на новата система за управление, тестването й и внедряването й ставаха в съкратени срокове. Следва да се отбележи, че според нас, наземнаата апаратура на системите за управление сботи правилно: регистрира ненормалната ситуация, доведе ракетата носител в безопасно състояние, като по този начин предотврати възможни негативни последствия - загуба на ракетата носител при полет, разрушение на стартовия комплекс и предостави възможност да се установят причините в установилата се ситуации", - се казва в писмо от Екатеринбургското научно-производствено обединение по автоматика, цитирано от ТАСС.

В Екатеринбург вече събират подписи в защита на директора на Екатеринбургското научно-производствено обединение по автоматика и самото научно подразделение.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

Танг

05.05 2016 в 17:01

Как кой - Обама, соросоидите, фондация "Отворено общество" и най-вече баба Меркел.