Заради погрешно диагностициран симптом на COVID-19 инфекция разяжда черепа на 13-годишно момиче

Ваня Милева Последна промяна на 24 март 2022 в 00:01 10804 0

Кредит: Fshoq! Free photos CC BY 4.0)

След като лекарите погрешно диагностицират масивна подутина на окото като симптом на COVID-19, младо момиче едва не загива.

13-годишната Бони Гент от Хартклиф, Бристол, след продължило опасно дълго заблуждение за състоянието ѝ вече е диагностицирана с животозастрашаващо заболяване, навлязло в главата ѝ и предизвикало загниване на черепа ѝ.

Дете страда от гниене на черепа след диагноза за COVID-19

Родителите на Бони споделят, че дъщеря им е „можела да почине“, ако са продължили да се вслушват в съветите на лекарите, че страда само от конюнктивит, симптом на COVID-19.

Бони получава масивен оток на окото си в края на 2021 г. и дава в същото време положителна проба за COVID-19 на 26 декември.

Лекарите са на разположение само по телефона поради ограниченията на Covid-19. Състоянието ѝ обаче се влошава няколко дни по-късно и възпалението стига до челото ѝ, причинявайки голяма бучка.

Майката отива на лекар с детето си. Тя разказва пред The ​​Sun, че лекарите са я информирали, че състоянието на дъщеря ѝ се дължи на кашлица, докато е била на COVID-19 и е натрупала течности. Лекарят ѝ предписва Нурофен и ги съветва да се върнат след две седмици.

Майката разказва, че е решила да не чака две седмици, защото подуването продължавало да се влошава, а детето ѝ ставало все по-болно.

Лекарите отново препоръчват на Бони да приема Нурофен, за да намали отока след консултация с местния лекар, съобщава Bristol Live.

След това отиват в клиниката в Хенгроув, където ѝ предписват Пиритон, лекарство против алергии. Когато се връщат няколко дни по-късно, ѝ препоръчват да налага подутината с пакет замразен грах.

Родителите твърдят, че никой от лекарите, които са срещнали, не е могъл да разбере какво не е наред, оставяйки ги много притеснени, че накрая я откарват направо в Бристолската кралска болница за деца.

Майката на Бони разказва, че лекарят е отхвърлил хипотезата, че симптомите на Бони са задържане на течности, причинено от коронавируса, и я съветва да приема болкоуспокояващи.

Сканирането обаче разкрива, че болестта се е разпространила в главата ѝ и е причинила загниване на костта на черепа ѝ.

Според родителите Бони „щеше да е мъртва“, ако не са я откарали в болницата.

Следва бърза процедура, която оставя огромен белег от ухо до ухо на черепа ѝ и сериозна операция на главата.

След няколко седмици Бони ще получи имплантирана метална пластина в челото и ще бъде на антибиотици "с месеци".

Какво е причинило състоянието на Бони?

Бащата разказва, че дъщеря им е имала инфекция на синусите след настинка или грип и това е довело до тежки усложнения. Ако инфекцията на синусите не лекува или не се лекува правилно, тя може да се премести от синусните джобове към близките кости и мозъка. Такъв е случаят на Бони.

Тежките инфекции на синусите включват зачервяване или подуване на окото и челото, болка в окото, чувствителност към светлина и промени в зрението. Черепът на Бони загнива, защото инфекцията на синусите вече е достигнала до костта и се е разпространила около главата ѝ.

Източник: Misdiagnosed COVID-19 Symptom Turns Into A Nightmare, Infection Eats Away 13-Year-Old Teen's Skull
Tiffany Winfrey, ScienceTimes

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !