01 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Австралия ограничава помощите на противниците на ваксинациите

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 април 2015 в 08:34 103241
Един от най-ранните агитационни материали на противниците на ваксините. 1878 (KJN Genealogy)

Австралийското правителство е затегнало изискванията за ваксинация на децата, като я обвързва с получаването на обезщетения и помощи от държавата, съобщава АВС.

Съгласно действащите закони в страната днес, се изисква ваксинация на детето, ако родителите му претендират за  допълнителни помощи за отглеждането му (Family Tax Benefit A). Досега са се допускали следните три изключения - по здравни показатели, според които може да бъде опасно да се ваксинира детето поради риска от атипични реакции, религиозни ограничения, както и "лично мнение". 

Последното изключение се премахна в новите правила: нововъведението на правителството се подкрепя от парламентарната опозиция, така че ще бъде прието почти сигурно.

"Изборът, направен от семействата да не имунизират децата си, не се подкрепя от държавната политика или медицинските изследвания и не трябва такива действия да се подкрепят от данъкоплатците под формата на детски плащания", заяви премиер-министърът Тони Абът в съвместно изявление с министъра на социалните грижи Скот Морисън.

Тези мерки са напълно уместни на фона на бързото разрастване на антивакс движенията в много от развитите страни. Австралия вече преживя последиците от това - внезапно се развиха огнища на заболявания, които лекарите почти вече бяха забравили.

В Австралия ваксинираните деца на възраст 1-5 години са над 90%. Но правителството заяви, че повече от 39 000 деца на възраст под седем не са били ваксинирани заради възраженията на родителите им - увеличение с повече от 24 000 деца през последните десет години.


Манол Глишев 19.04 2015 в 21:53 1
+ 13
- 1
И правилно :)
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.