14 май 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Днес "Часът на Земята" прераства в "Ден на земята" (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 24 март 2018 в 06:57 47740

Днес в 20:30 ч. по целия свят се отбелязва „Часът на Земята”.

В събитието за десета поредна година участват хора от десетки държави, които символично едновременно ще изключат електрическото си осветление, за да напомнятза световното изменение на климата и да изразят съпричастността си с каузата за опазване на ресурсите на планетата.

"Часът на Земята" се проведе за първи път по инициатива на Световния фонд за дивата природа (WWF) и вестник The Sydney Morning Herald през 2007 г., когато 2,2 милиона жители на Сидни участват като изключват осветлението си. Следвайки примера на Сидни и много други градове по света се присъединяват през 2008 г.

В 20:00 ч. пред Народен театър "Иван Вазов" в София WWF ще отбележат световното събитие. Точно в 20:30 ч. ще угаснат фасадите на емблематични софийски сгради, ще има музика и традиционно огнено шоу.

Освен това тази година събитието прераства в цял "Ден на земята":

На 24 март, със съдействието на Софийска община, зелените светлини на светофари в центъра на София ще светят във формата на зелено сърце.

Видео за Часа на Земята ще бъде излъчвано в метрото, поздрав за Часа на Земята ще тече по таблата на спирки на градския транспорт в София;

От 10:00 до 18:00 ч. Фермерски пазар - "От фермата с любов за вас" гостува на Часа на Земята на площад "Ал. Батенберг". Между 10:00 и 16:00 ч. на площада ще има и пункт за събиране на стара електрическа и електронна техника.

По време на Часа на Земята (19:00 - 22:00 ч.) се организира и Нощно изкачване на Черни връх с послание за опазване на планините.

Целта на "Часа на Земята" не е икономията на електроенергията за този час спиране, а по-скоро стремеж визуалният ефект да напомни на всички, колко е важна ежедневната дейност за запазване на нашата планета.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
07 май 2021 в 00:092209
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.