НАСА обяви конкурс за най-добро място за снимки на Юпитер

Наука ОFFNews Последна промяна на 23 януари 2017 в 09:00 2143 0

Кредит NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Eric Jorgensen

За първи път НАСА подлага на открито гласуване накъде да се насочи своя камера на космически кораб.

Агенцията се допита до обществеността какво да заснеме Juno по време на следващото си приближение с Юпитер на 2 февруари. Гласуването ще продължи до 23 януари. Остават часове. Можете да гласувате тук.

Екипът на мисията нетърпение очаква посетителите на сайта, които желаят да станат част от екипа на JunoCam. Само за резултатите от гласуването зависи, към кои части на атмосферата на Юпитер ще се насочи камерата JunoCam по време на приближението. В момента Juno е на своята четвърта орбита около Юпитер, апаратът прави една обиколка за 53 дни. На 2 февруари Juno ще се приближи на минималното разстояние в 4.3 хиляди км над облаците в атмосферата на Юпитер.

Снимките на JunoCam ще покажат тясна ивица, над която ще прелети сондата, нтака че изображенията ще бъдат детайлни. Те ще играят важна роля в изучаването на атмосферата на Юпитер, те ще покажат какво се случва в атмосферата по същото време. Хората от мисията очакват резултатите от гласуването, за да разберат какво смятат за важно другите хора. Гласуването ще определи няколко важни точки на интерес, които ще бъдат в полезрението на камерата. След края на сближаването снимки ще бъдат публикувани на сайта на JunoCam, където посетителите ще могат да ги обработват, както пожелаят.

По този начин всички, които се интересуват от наука, а също и художници и студенти, ще могат да покажат своя поглед към Юпитер. Това ще позволи на много хора да се присъединят към научния екип на мисията.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !