Редактор на НаукаOFFNews е лектор на Софийския фестивал на науката

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 септември 2020 в 09:12 3272 0

Фестивалът на науката, най-голямото събитие в годината за приятелите на науката, е в разгара си. Още има много събития, които са интересни и си струва да се посетят.

Една тема, която вълнува мнозина, ще представи експертът по храните инж. Ивайла Сопотенска, докторант в Университета по хранителни технологии, научен редактор в Наука OFFNews и финалист в конкурса за комуникация на науката FameLab.

Защо диетите стават хит и могат ли да бъдат научно обяснени? Кои са факторите за успеха им? Как са еволюирали вкусовете ни?

В края на всяка зима се сещаме, че е време да започнем да работим за плажно тяло и повечето от нас вместо към фитнеса и парка, поемат към интернет в търсене на най-бързата и ефективна диета. Да, ама са толкова много и е толкова объркващо! Вашият компетентен гид в света на диетите ще е Ивайла. Тя ще разнищи объркващия свят на диетите.

Научните интереси на Ивайла са насочени към безглутеновите продукти, а като комуникатор на наука, тя се занимава с разбиването на митовете за храненето и големите заблуди, на които често ставаме жертва в ежедневието си. 

Заповядайте на 27 септември (неделя) от 15:00 ч. в София Тех Парк. Лекцията е с билети. Може да си вземете от тук.

НаукаOFFNews е медиен партньор на Софийския фестивал на науката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !