Тържествено събрание по повод 153 години БАН

БАН Последна промяна на 12 октомври 2022 в 00:01 1723 0

Тържествено събрание по повод 153 години от създаването на Българската академия на науките ще се проведе на 12 октомври от 11:00 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН.

Приветствие по случай празника ще произнесе председателят на Академията акад. Юлиан Ревалски, информират от Академията на науките.

Слово на тема "Българска академия на науките - 153 години история" ще произнесе акад. Светланка Куюмджиева.

По случай празника на научната институция в Централното фоайе на сградата на БАН ще бъде подредена изложба на Централната библиотека на БАН "130 години списание "Мисъл“.

На тържественото събрание ще бъдат обявени носителите на Наградата на БАН за журналисти за 2021 г., се казва още в прессъобщението.

Събитието може да проследите на живо тук:


Академията е правоприемник на Българското книжовно дружество, основано през 1869 г. в румънския град Браила, и е най-старата и най-голямата научна институция в страната.

БАН е автономна организация с държавно финансиране, която обхваща научни институти и други самостоятелни звена, които извършват фундаментални научни изследвания, приложна и технологична дейност, а също и подготовка на кадри.

В световната ранглиста на научни институции, изготвяна от Scimago, през последното десетилетие БАН неизменно е най-високо класираната българска организация, като към 2020 година заема 663-то място в света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !