02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Тръмп: "Аз съм еколог и имам естествен инстинкт за наука"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 18 октомври 2018 в 12:22 45030
Снимка: @JasonOverstreet,Тwitter

Президентът Доналд Тръмп, човекът, който заяви, че глобалното затопляне е измама, измислена от китайското правителство, твърди, че има "естествен инстинкт за наука" в ново пространно интервю за Associated Press.

Само две седмици след като Междуправителствената експертна група по изменението на климата на ООН публикува очевидно най-изчерпателния доклад за съдбата на планетата в историята на науката, Тръмп увери хората да не се притесняват, защото той има усещане за тези неща.

"Имам учени в рода си. Чичо ми бе велик професор в Масачузетския технологичен институт в продължение на много години", заяви Тръмп за Associated Press, запитан за мнението му за промените на климата.

"Аз не съм говорил с него по този конкретен въпрос, но имам естествен инстинкт за наука и ще кажа, че има учени от двете страни на картината".

"Мисля, че нещо се случва. Нещо се променя и ще се променq отново", заяви Тръмп пред Лесли Щах (Lesley Stahl) от CBS. "Не мисля, че това е измама, мисля, че вероятно има разлика, но не знам, дали е създадена от хората".

В същото интервю Тръмп твърди, че учените "са много политизирани".

Работата е там, че въпреки грандиозните изявления от нейния ръководител, администрацията на Тръмп е напълно наясно с опустошителните последици от изменението на климата, макар да подлага на натиск вътрешните екологични норми и да отхвърля американските ангажименти по отношение на Парижкото споразумение за климата.

Според Тръмп защитата на околната среда е ненужна, а учените, които ви казват това, или грешат, или лъжат.

"Искам най-чистият въздух на планетата и нашият въздух сега е по-чист, отколкото е бил някога", заяви Тръм пред Associated Press, въпреки че това не е вярно, а дори и да е, целта на собственото му правителство е да отслаби нормите за замърсяване ,

"Искам да кажа, знаете ли, аз съм човек, който вярва много, много силно в екологията. Аз съм истински еколог", добавя президентът.

"Знам, че някои хора може да не мислят така за мен, но аз съм еколог. Всичко, което искам, и всичко, което съм, е чисто. Чистотата е много важна".


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.