България приема предизвикателството NASA International Space Apps Challenge 2017

И ти може да участваш!

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 април 2017 в 14:24 2254 0

Кредит NASA International Space Apps Challenge

За 5-та поредна година България приема предизвикателството - NASA International Space Apps Challenge 2017, което е модел за иновации. Международното състезание ще се проведе на 29 и 30 април в над 130 града от всички континенти. 

Чрез използването на съвременните технологии инициативата дава възможност на хората по целия свят да експериментират и разработват решения/приложения/прототипи с отворен код. Най-голямата мотивация за повечето участници е възможността да имат принос в решаването на значими проблеми, засягащи живота на планетата Земя и Космоса.

Тази година у нас домакини са Софтуерeн университет – София, Бургаският свободен университет, Висше училище по сигурност и икономика – Пловдив, и Русенски университет "Ангел Кънчев", а Булсатком като иновативна и технологична компания е партньор на събитието.

Регистрацията за уникалното състезание ще бъде активна до 29 април включително. В състезанието ще може да се участва и виртуално от всяка точка в България.

Чрез използването на свободно достъпни данни, доставени чрез мисиите на НАСА, и с помощта на съвременните технологии участниците ще разработват решения на едно или повече от зададените предизвикателства в една от следните категории:

- Земя (The Earth and Us)
- Планети (Planetary Blues)
- Опасности (Warning! Danger Ahead!)
- Екосистемa (Our Ecological Neighborhood)
- Създай идея (Ideate and Create)

Повече за категориите, може да прочетете тук.

Участниците ще могат да започнат своите разработки, индивидуално или в екип, веднага след обявяване на предизвикателствата и ще разполагат с 48 часа на 29 и 30 април, за да изготвят и финализират проектите си, които може да са на ниво концепция, прототип или готово решение.

Местно жури ще определи най-добрите проекти, които ще се състезават на глобалните финали. България ще се състезава с 12 разработки - най-добрите три разработки от всяка локация.

За актуална информация следете:

https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria

http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg

https://2017.spaceappschallenge.org/

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !