Безплатен ден за най-малките в Музейко

В неделя входът е свободен за деца под 4 години

НАУКА ОFFNEWS Последна промяна на 28 юли 2016 в 10:30 2335 0

Кредит Музейко

31 юли ще бъде следващият ден в Музейко, с програма, изцяло посветена на най-малките.

В деня, в който малките царуват, може да участвате в срещи между родители или обмен на информация с лекари, рехабилитатори, логопеди и други специалисти по ранно детско развитие. Заедно с децата ще имате възможност да вземете участие в ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката, подготвени от страхотния екип на Музейко.

Вижте и програмата за 31 юли (неделя):

10:00 – 12:00 - Родителски кът
Къде: Детски кът, ет. 1
Гостува: Яна Алексиева, детски психолог, председател на Асоциация Родители

Яна Алексиева е магистър по детско-юношеска психология, член на Дружеството по психология, член на Дружеството по позитивна психотерапия. През годините Яна се занимава с теми, свързани с децата, семействата, училището и изграждането на училищата общност. Обучител на професионалисти работещи с деца и семейства, води обучения за родители.

11:00 – 13:00 – Кинетичен пясък
Къде: Зала 2, ет. 0
Водещ: Галя Павлова

С цветове, пясък, форми и фигурки деца и родители разказват приказки и изразяват идеи с помощта на екипа на Музейко. Отворено ателие.

11:00 – 13:00 - Артикулационна гимнастика

Къде: Работилница, ет. 2

Водещ: Мила Михова

Чрез ателието „Артикулационна гимнастика“ ще се упражняват звуците, които издаваме и деца и родители се включват в забавни упражнения, които помагат на езика, устните и зъбите да оформят звуците правилно.

11:00 – 13:00 - Сортиране по цветове

Къде: Зала 2, ет. 0
Водещ: Силвия Терзийска
Работата с различни цветове и материали е важна в ранната детска възраст за развитие на въображението и наблюдателността. Децата упражняват разпознаването на цветовете и се научават да свързват еднакви по цвят елементи и предмети.
Подходящо за: деца между 3 и 5 години

10:30 – 12:10 – Йога за бебе и мама

Къде: Зала 1, ет. 0
Водещ: Светла Иванова

Светла Иванова е певица и писател, която поддържа добрата си форма с йога вече над 20 години. Майка на две деца. Сертифициран йога инструктор в различни направления. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз пеене“, а също и редица обучения за преподавател по йога. През изминалата година беше част от екипа ни в занималнята за деца. Преминала е курс за инструктори по хата йога, първото и единствено засега проведено в България обучение по йога за бъдещи майки към йога Алианс, както и курс за преподаватели по йога след раждане и йога мама и бебе, курс за преподаватели по йога за деца към ISPA и специализация към R.Y.E. - обучение за изследване на йога в образованието.

12:00 – 12:30; 12:50 – 13:20 – Музика за малки

Къде: Работилница, ет. 2
Водещ: Константин Кучев
Константин Кучев пее и танцува заедно с децата. Затворено ателие.
Подходящо за: деца между 3 и 5 години
Константин Кучев е певец, цигулар и композитор. Завършва НМА “Панчо Владигеров” с поп и джаз пеене. От средата на 2014 г. е водещ на “Разходка по луната” - концерт за деца и техните родители. От септември 2015 пише музиката за детското телевизионно предаване “Бърколино”. Работи с различни възрастови групи в сугестопедичен център Вихровения, частна детска градина Веселата къща, ЦДУ, СОУ за деца с нарушено зрение “Луи Брайл”.

13:15 – 14:00 - Гимнастика за мами – възстановяване след раждане Fit Baby, Hot Mama

Къде: Зала 1, ет. 0
Водещ: Ваня Висарионова, Fit Baby Hot Mama
Заниманието включва:
- основни позиции на тялото, за да може коремът да работи оптимално
- проверка за диастаза (неестествено раздалечаване на правите коремни мускули след раждане)
- упражнения за прибиране на корема
- дихатели техники
- какво може и какво НЕ може да правим, ако имаме слаб корем (диастаза)

Ваня Висарионова е магистър на спортните науки към Висшето Немско Спортно Училище, гр. Кьолн. В момента се обучава и преподава Пълноценни Движения (Nutrituous Movement). Помага на бременни жени и майки да бъдат във форма и да се възстановяват по най-естествения и ефективен начин след раждането.

Децата под 4 години влизат в Музейко напълно безплатно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !