Геологическият институт на БАН показва своите колекции в чест на 150-годишнината на Академията

БАН Последна промяна на 08 октомври 2019 в 00:20 2090 0

Кредит БАН

Геологическият институт „Страшимир Димитров” (ГИ-БАН)

Колекциите си от фoсили, минерали и скали от територията на България ще покаже Геологическият институт „Страшимир Димитров“ на 8 и 9 октомври 2019 г. Инициативата се провежда в чест на 150-та годишнина на Академията.

Гостите на института ще имат възможността да видят лабораториите по сеизмотектоника и геоколекции, а учените ще разкажат за работата си в областта на палеонтологията, стратиграфията, седиментологията, геотектониката, минералогията и минералните ресурси, геоложките рискови процеси, хидрогеологията и други.

Програмата включва още публични академични лекции по геотехника на околната среда, геотектоника и регионална геология, както и презентации на млади учени, които ще разкажат за своите научни постижения. Сред акцентите на събитието ще бъде изложбата „Книжовното наследство на академик Страшимир Димитров“ от фонда на библиотеката на Геологическия институт.

В продължение на 70 години Геологическият институт „Страшимир Димитров” (ГИ-БАН) извършва научни и научно-приложни изследвания с цел изучаване на земната среда на територията на България. С дейността си учените от института подпомагат устойчивото развитие на съвременното общество и безконфликтното ограничаване на последствията от природните рискове.

През последните години ГИ – БАН се оформя като най-голямата национална геоложка научноизследователска и научно-експертна организация, в която се съчетават класическите направления на геологията с днешните приоритети в областта на науките за Земята.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !