Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET

В двата научни форума, организирани в края на академичната година, участваха дипломати, представители на компании и бизнес асоциации, водещи учени и млади изследователи

НаукаOFFNews Последна промяна на 16 юни 2021 в 08:45 2099 0

Кредит SCHOLARNET

В края на академичната година международният проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, който се осъществява в рамките на националната научна програма „Международни научни мрежи“, реализира две събития с широко международно участие.

На 2 юни 2021 г. в дигитална среда се проведе втори международен докторантски семинар с три сесии, посветени на индустрия 4.0, иновативни подходи в управлението и финанси и банково дело. В научния форум взеха участие водещи експерти от България, Германия, Франция, Украйна и Япония. Младите учени представиха част от изследванията си в областта на икономиката и управлението и обсъдиха възможности за избор на правилна методология за провеждането им.

На 8 юни, в рамките на дейностите по проекта в зала „Аула Магна“ на Софийския университет се проведе международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност: Споделени ценности на бизнес, академия и дипломация“. На събитието, организирано от Стопанския факултет на Софийския университет в партньорство с Японско-българската бизнес асоциация (JBBA), присъстваха посланиците на Япония н.пр. Нарахира и на Кувейт н.пр. д-р Ал Атиики, много дипломати, двустранни бизнес асоциации, както и Ливано-българския бизнес съвет с председател г-н Ахмад Алаеддин.

Професор Хироо Такахаши от Университета Сока в Токио, Япония представи лекция на тема „Бизнес етика и отговорност“. Лекторът постави акцент върху необходимостта от етичните практики в бизнес средите, устойчивостта на бизнес процесите, както и практиките по корпоративна социална отговорност.

„В миналото ценностите на бизнеса станаха ценности на обществото, сега наблюдаваме обратния процес, ценностите на обществото трябва да се възприемат от бизнеса като негови собствени.“ – проф. Хироо Такахаши

Аудиторията беше многобройна - над 100 участници от различни компании, дипломатически представители, студенти и преподаватели от Софийския университет.

За повече информация относно проекта, моля посетете www.scholarnet.eu и уеб-сайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !