MIT предлага на всички безплатни уроци по теория на покера

Наука ОFFNews Последна промяна на 23 юли 2015 в 11:02 4248 0

Кредит MIT

Масачузетският технологичен институт (MIT) е публикувал със свободен достъп курс от лекции на тема "Теория и анализ на покера". Достъпни са видео лекции, записки и специални бележки по курса.

Събитието е част от програмата OpenCourseWare, която е посветена на осигуряване на свободен достъп до избрани лекции на Института за всички - дори и за тези, които не се учат в него.

Мнозина казват: "Защо трябва да се учи това? То няма да ми трябва." Но лекциите по покер, може би, ще са не само интересни, но и много полезни от практическа гледна точка.

Първата лекция

Лекциите води Кевин Дезмънд, който има бакалавърска степен по финанси. Неговите лекции са анализ на технологиите и планирането с цел да се приберат повече пари от играта.

Курсът обхваща основите на играта, най-добрата стратегия и важни детайли, които обикновено се пренебрегват от аматьорите. Анализира се поведението на играчите, маниера на игра и прогнозите за техните бъдещи действия в зависимост от предишните раздавания.

Дезмънд води курса от миналата зима и сам е съдействал да бъде отворен за всички желаещи. Анализът на игра, рискове и стратегии за бъдещето могат да бъдат полезни не само за хазарт.

MIT не за първи път организират курсове, свързани с хазарта. През 80-90-те години на миналия век, една малка група от студенти от Института се занимават с въпроса за броенето на картите в играта "21" и се пробват в различни казина. Случайно се запознават с професионален играч и под негово ръководство са припечелили от едно казино в Лас Вегас стотици хиляди долари.

Документален филм за групата Blackjack.

Тази група, известна като Blackjack екипа на MIT, е действала в продължение на 15 години. Те са станали толкова известни, че за тях са написани няколко книги, а по сюжета на тези събития са заснети няколко филма, включително филма "21" от 2008 година с Кевин Спейси в главната роля.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !