Пловдивския природонаучен музей участва във фестивала на науката

Регионален Природонаучен музей - Пловдив Последна промяна на 23 ноември 2023 в 17:18 4226 0

Кредит Регионален Природонаучен музей - Пловдив

В първия Пловдивски фестивал на науката с две безплатни събития ще участва Регионален природонаучен музей - Пловдив. Събитието се организира от Фондация "Красива наука" / Beautiful Science Foundation.

На 24 ноември \петък\ от 17:30 часа ще бъде официално представен филмът “Нашата безценна планета”, най-новата съвместна продукция  на Регионален природонаучен музей – Пловдив и Европейската космическа агенция (ESA), озвучен от актьора Иван Юруков / Ivan Yurukov.

Филмът представя дейностите на ESA за наблюдение и прогнозиране на времето, начините за предотвратяване на природни и причинени от човека бедствия, климатичните и екологичните проблеми на Земята и видовете щадящи природата икономики. Всичко това е представено по подходящ начин за малки и големи, тъй като за всички нас е важно да знаем как да опазим нашата безценна планета. Филмът ще бъде представен от главния научен консултант доц. д-р Камен Козарев от Института по астрономия към БАН.

Линк: https://beautifulscience.bg/produkt/our-priceless-planet/

Вход за прожекция на филм “Нашата безценна планета” безплатен само с предварително записване на телефон +359 32 633096!

Капацитетът на зала “Планетариум” е 50 места.

От 18:30 часа в зала “Планетариум”, екипът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив, представен от директора гл. ас. д-р Огнян Тодоров и гл. уредник Кристиян Владов, ще разкаже за току-що завършилата си експедиция до хладните земи на Норвегия в периода от 18.10 до 28.10.2023 г.

Целта на пътуването беше да изградят мост между културите като установят дълготрайни партньорства в сферата на природонаучните музеи, аквариумите и зоологическите градини. Тази инициатива подчертава стремежа на музея към иновации, глобално мислене и разширяване на хоризонтите в научния свят. В рамките на експедицията двамата събраха богат опит и впечатления от ключови норвежки институции, които играят важна роля в научната и културна сфера: Akvariet i Bergen – The National Aquarium, Kristiansand Zoo and Amusement Park, Atlantic Sea-Park, Bergen Maritime Museum, Bergen University Museum – Natural History, Naturhistorisk museum, Historisk museum, Осло, Kon-Tiki Museet, NTNU Vitenskapsmuseet.

Линк: https://beautifulscience.bg/…/norway-natural-and-cultural…/

 

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !