Състоя се шестата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки

Георги Гърков Последна промяна на 22 декември 2016 в 12:13 2611 0

На 21 декември се проведе Шестата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки. Срещата беше част от Втората олимпийска конференция по природни науки и иновации, която беше организирана между 20 и 21 декември в София, и се състоя в Националния археологически музей на БАН.

Гост на събитието беше и президентът Росен Плевнелиев, който също така е патрон на олимпийската конференция. Държавният глава посочи, че е изключително горд с постиженията на младите ни таланти от отборите по математика, информатика, химия, биология, астрономия, физика и лингвистика.

„За мен е удоволствие и истинско вдъхновение да бъда сред вас, за да отпразнуваме за пореден път вашите големи успехи – на състезания по целия свят вие извоювахте общо 73 медала, от които 9 златни, 27 сребърни, 37 бронзови и 6 почетни грамоти“, подчерта Росен Плевнелиев.

Президентът също така обяви създаването на алумни мрежа на българските олимпийски състезатели, на която той "ще е горд член".

Събитието се организира от Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН) с генералната подкрепа на Фондация „Америка за България“, които се ангажират с подготовката и финансирането на българските олимпийски отбори по природни науки в активния сезон на международните олимпиади. Партньори на конференцията са Българската академия на науките, Институтът по математика и информатика - БАН, Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) - БАН, Съюзът на математиците в България, Мусала Софт и Сдружението на директорите на математическите гимназии. Конференцията се реализира и благодарение на подкрепата на компаниите Leanplum и Baristo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !