Споразумение за научно сътрудничество подписа БАН с Националната академия на науките на Украйна

Обсъдени бяха възможностите за участие в рамковата програма Хоризонт 2020“

Катя Димитрова Последна промяна на 10 юни 2016 в 08:08 2451 0

Кредит www.bas.bg

Председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров се срещна с ръководството на и акад. Антон Наумовец, първи вицепрезидент Националната академия на науките на Украйна (НАНУ), подписаха ново Споразумение за научно сътрудничество между двете организации за периода 2016-2018 г.

Споразумението предвижда осъществяване на сътрудничество между учени от институтите на двете академии в различни научни направления, предимно в рамките на 3-годишни съвместни проекти.

Договорена бе годишна квота за обмен от 30 седмици за всяка една от страните.Обсъдени бяха възможностите за участието на украински учени съвместно с учени от БАН в рамковата програма Хоризонт 2020“.

Акад. Воденичаров се срещна с чл.-кор. Валери Харченко, директор на Института по проблемите на съпротивлението „Г. С. Писаренко“ НАНУ и зам.-директора на Института по електрозаварка „Е. О. Патон“ НАНУ - акад. Леонид Лобанов.

Учените набелязаха програма за активиране на контактите между двете академии, като до края на 2016 г. ще бъде организирана съвместна научна конференция, в която да бъдат включени директори на институти от Българската академия на науките и Националната академия на науките на Украйна.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !