Студенти правят експерименти със светлината в модерна лаборатория в Русенския университет

НАУКА ОFFNEWS Последна промяна на 16 юли 2016 в 09:00 2410 0

Кредит РУ "Ангел Кънчев"

Студенти от инженерните специалности на Русенския университет "Ангел Кънчев" провеждат практическите си упражнения в модерна лаборатория, в която правят изпитания и разработват оборудване в областта на осветителната техника. В залата те имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции в развитието и приложението на светодиодно осветление.

Оборудването в лабораторията се използва, както от студенти в бакалавърските специалности, така и от техни колеги в горните степени на обучение – магистър и доктор, които провеждат своята изследователска и проектантска дейност в областта на осветителната техника, приложението на светодиоди в автомобилите и други.

Лабораторията разполага с най-съвременна апаратура, която позволява изследвания на светлинен поток, спектрални разпределения и термични натоварвания на светлинните източници.

Оборудването, в което влизат интегрираща сфера с диаметър 1 метър, свързана със спектрофотометър и апаратура за инфрачервена термография, е закупено по фонд „Научни изследвания", а от новата учебна година то ще бъде обогатено.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !