Темите на Innovation Explorer 2017 - бизнес, космос и образование

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2017 в 10:00 2099 0

Предстоящото трето издание на форума за иновации Innovation Explorer 2017 ще се проведе на 23 февруари в Sofia Event Center. Събитието се организира от Капитал и Иновейшън Стартър, с медийната подкрепа на телевизии - btv, генерален медиен партньор и Bloomberg. Ранната регистрация е отворена до края на месец януари, а ето и подробности за темите и програмата. Международни експерти, които споделят противоположни възгледи ще дебатират по трите ключови теми: космос, бизнес, образование.

В категория космос, опит ще споделят:

Декс Бартън (САЩ), който току-що напусна позицията си на Директор комуникации в SpaceX, за да основе компания за социални иновации Onward, след искреното си разочарование от победата на Тръмп на президентските избори в страната;

Емелин Паат-Далщрьом (САЩ), която работи като Chief Impact Officer в Singularity University NASA Research Park и е дясната ръка (по неговите собствени думи) на Питър Диамантис;

Шелдън Браун (САЩ), Директор на центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” и Майк Черет (Англия), който е Директор партньорства в Climate-Kik и се бори с климатичните промени и грижата за оцеляване на човечеството.

В категория образование думата вземат:

Джеймз Стикледър (САЩ), футуролог, иноватор, автор, бивш директор иновации в DELL, а понастоящем преподавател в Университета на Южна Каролина (САЩ);

Константин Дино (Кирицис), основател на mini MBA програмата на PwC и преподавател по стратегии за Европа и близкия Изток в четири университета, сред които: University of Surrey (UK), University of Strathclyde (UK), Henley Management College (UK), University of Nicosia (CY);

Шелдън Браун (Калифорнийски университет); Ерез Цалик (Израел, London Business School);

Емелин Далщрьом (Singularity University) ще търсят отговор на въпроса, какво образование вече е нужно на човечеството и какъв е смисълът от образованието в съвременния свят.

В категория бизнес:

От една страна ще следим дебата между консултантите по иновации от някои от най-добрите агенции в света: от Швеция - Линус Бил (Eicorn), Израел - Ерез Цалик (Systematic Inventive Thinking), България - Елеонора Карнаса (Fabrika360);

А от друга, между големите компании-иноватори и техните политики, стратегии и опит. Майкрософт, Хюлет Пакърд Ентърпрайз, Теленор, УниКредит, Пейсера, Онтотекст ще покажат примери за подривни иновации и как се справят с проблема за бързонарастващото знание в света и пост-истинната епоха.

Шира Леви Баркан (Израел), Мат Фоли (Англия), Филип Генов (България), Филип Мутафис (България), Александър Киряков (България) са лекторите в следобедната част на форума. Вегард Аас (Сингапур), който ръководи иновациите в Теленор за Европа и Азия и е бил 5 години консултант в Бостън Консълтинг Груп ще разкаже как стартъпите работят заедно по вътрешните акселераторски програми на корпорациите.

Отново сме подготвили и две практически работилници, този път по Agile Management с Боян Шанов от Вистеон и с Марияна Тодорова, футоролог по Forward Future Thinking.

Модераторите, които ще водят дебатите тази година са Боян Бенев, SHYN, “Истории за иноватори”, Теодор Панайотов, Course Dot, категория “Космос”, Евгения Пеева-Кирова, “Заедно в час” за категория “Образование”, Марияна Хамънова, Cleantech за категория “Климат”, за категория “Бизнес” - Искрен Кръстев, председател на борда на директорите на GEM Bulgaria и Светослав Иванов, журналист в бтв, “120 минути”; Сабина Панайотова, консултант по дигитален маркетинг и Елена Маринова, президент на Мусала Софт за категория “Технологии”.

В средата на деня за пръв път в рамките на събитието ще се проведе и едночасова кръгла маса по темата публично-частни иновационни партньорства, с подкрепата на представители на публичния сектор, бизнеса, академични преподаватели и международни гости.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !