Втората дискусия на тема „Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Софийска област (2020 – 2022)“

Ия Петкова Последна промяна на 22 май 2023 в 07:24 4184 0

В изпълнение на проект BG05SFOP001-2.025-0006 „ Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политиката за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от Софийска област“ 18.04.2023 г. от 14:00 часа в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд, ул. ”Христо Смирненски ” 22.се проведе  втората дискусия на тема „Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Софийска област (2020 – 2022)

Срещата бе организирана във формат „информационна кампания“ .

На срещата бяха представени резултатите и доклад от проучванията върху данни свързани с Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Софийска област (2020 – 2022).

В дискусията участва преподавателския съвет на професионална гимназия „Свл Георги победоносец“ , директорите на други ичилища в града, представител на регионалния офис на Агенцията за закрила на детето, представител на отдел Образование към Община Костинброд, представители на висши училища и бизнес.

В хода на дискусията се оформиха релевантни и полезни предложения, които да допълнят аналитичен доклад, резултат от направените изследвания върху изпълнението на Областната стратегия – София за личностното развитие на децата и учениците. Декларирано бе желание да се продължи съвместна работа по конкретизиране на мерки, решаващи наболели проблеми в малките общини.

Всички препоръки ще бъдат предоставени на областната управа и министерство на образованието и науката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !