Състезанията с дронове добиват все по-голяма популярност (Tech OFFNews ep. 1.5)

Наука OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2016 в 17:07 4980 0

Че летящите дронове напоследък стават все по-популярни едва ли някой може да отрече. Всички ние сме виждали симпатичните машинки с четири или шест перки да кръжат над концерти, спортни мероприятия и други събития.

Това, което мнозина все още не знаят е, че те са на път да поставят началото на най-новата спортна дисциплина - състезания с летящи дронове. Става въпрос за надпревара по предварително уточнени трасета със специално създадени високоскоростни дронове и очила, през които "пилотите" виждат картина от камерата на летящата машина. Забавлението е гарантирано, а повечето от състезателите споделят, че се чувстват като супергерои.

Иновативният спорт все още прави първите си стъпки в няколко страни по света, а миналия юли в Калифорния се проведе и първото издание на Националното първенство на САЩ, което събра 120 състезатели и беше спечелено от… австралиец. Великобритания, Франция и други страни по света също вече са домакини на подобни мероприятия, а в средите на дрон ентусиастите вече се говори и за организирането на международна лига. За сега обаче повечето пилоти са категорични, че правят това за забавление, без каквито и да е планове за професионална кариера като състезатели.

Английска версия

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !