Американска компания ще имплантира микрочипове в служителите си

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 юли 2017 в 11:05 9640 3

Кредит Three Square Market

Компанията Three Square Market, базирана в Уисконсин, която се занимава с проектиране на софтуер, ще стане първата в САЩ, която предлага да имплантира чипове в своите служители.

Компанията настоява, че в чиповете не е вложено GPS проследяване, съобщи BBC News.

Според прессъобщението тази седмица програмата ще бъде по избор за служителите и ще започне да се прилага от 1 август.

Имплантираният чип за радиочестотна идентификация (RFID) ще позволи на работниците да правят покупки в служебния микромаркет, да отварят врати, ще осигури достъп до компютрите и офисната техника и други неща.

Чипът с размер на зрънце ориз ще струва 300 долара и ще бъде имплантиран под кожата между палеца и показалеца. Новата технология е доставена от шведската компания BioHax.

От 85 служители в централата на дружеството 50 служителя са се регистрирали за удоволствието "да станат полу-човек, полу-ходеща кредитна карта" по думите на автора на статията в ВВС.

Това далеч не е някакъв вид ужасяващ кошмар, заяви Патрик Макмулън (Patrick McMullan) от Three Square Market. Той смята, всеки скоро ше поиска свой собствен микрочип.

"В крайна сметка тази технология ще се стандартизира, което ще позволи да се използва като паспорт, в обществения транспорт, с всички възможности за пазаруване и т.н.", отбеляза изпълнителният директор на Three Market Square Тод Уестби (Todd Westby).

За по-рано подобна стъпка направи белгийската компания Newfusion, специализирана в дигитален маркетинг. Имплантираният под кожата чип съдържа лични данни на персонала и замества баджа. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8993

2

Zina

25.07 2017 в 13:47

Печат на дявола! Сбъдва се.