Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

COVID-19: Катализаторът за цифрова трансформация

SoftOne Bulgaria Последна промяна на 05 ноември 2020 в 14:46 5238 0

Кредит SoftOne

COVID-19 ни изправи пред криза, която ще има широко и дълготрайно въздействие върху човечеството и глобалната икономика. Въпреки че все още не е ясно кога ще приключи тази криза, едно е неоспоримо: пандемията ще има значително влияние върху повечето бизнеси за месеци или дори години напред.

Тъй като всички факти сочат, че това не е конюнктурно събитие, фирмите трябва да бъдат подготвени за бъдещето. Те трябва да започнат да изграждат необходимата оперативна „устойчивост“ сега, ако искат да оцелеят в новата реалност. Това означава да приемат всички цифрови инструменти, които за щастие са достъпни в момента.

Очевидно е, че пандемията подчертава стойността на дигиталната трансформация по толкова красноречив и изричен начин, че всеки бизнес – независимо от индустрията и размера – трябва да действа, за да ускори този преход.

Времето за Cloud ERP е сега

Пандемията COVID-19 принуди бизнеса да предприеме незабавни мерки за опазване здравето на своите служители и минимизиране на въздействието върху тяхната дейност. В повечето случаи това означава прилагане на отдалечена работна политика. С милиони хора по света, които работят дистанционно, е трудно да си представим свят без облака.

След първоначалните сътресения, сега е ясно, че настоящата нужда от отдалечен работен режим в крайна сметка ще накара бизнеса да преосмисли своя подход, да оцени и приложи съвременни цифрови решения като преход към бизнес приложения с пълно облачно решение като ERP и CRM.

Безпроблемен достъп до инструменти и данни

Дистанционната работа изисква вяра в децентрализацията на ресурсите, но и някои основни структурни елементи за безпроблемен работен процес (например непрекъсната комуникация и достъп до данни и системи). Реалната сила на бизнеса в облак по време на тази пандемия се вижда от факта, че всички служители имат достъп до инструментите, които използват ежедневно, от всяко устройство, независимо от географското им местоположение.

Тези, които използват облачни решения за своя бизнес софтуер, можеха да работят дистанционно от първия ден, веднага щом стана наложително. Cloud предлага на всички отдели – от управлението и продажбите до маркетинг и счетоводство – достъп до инструментите и данните, от които се нуждаят, за да продължат да вършат работата си.

Същият достъп като от офиса се прехвърля на лаптопи, дори лични, таблети и смартфони. Enterprise Mobility (EM), която преди се възприемаше като допълнителен бизнес инструмент, сега се превърна в жизненоважно „оръжие“ за непрекъснатостта на бизнеса. А един от най-добрите примери на българския пазар е продуктът Soft1 Cloud ERP, който позволява по всяко време всички участници в процеса – от бизнес ръководители до всички служители, работещи по проекта, да имат достъп „на живо“ до информацията, която им е нужна.

Друг важен параметър, е, че предприятията не трябва да се грижат за сигурността, тъй като това се решава от самите доставчици. VPN, политики, права за достъп и други проблеми вече са решени в облачните изчисления.

Фирмите, които се фокусираха прекомерно върху ежедневните оперативни нужди за сметка на инвестициите в цифрови инструменти, наистина претърпяха шок. Тези, които ще успеят да пренесат своите процеси в съвременни цифрови платформи, имат надеждна алтернатива за справяне с тази и всяка друга криза.

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/ 

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !