Дисни ще прави протези, вдъхновени от „Междузвездни войни“

Продуктите ще са насочени към деца с увреждания и целят да им помогнат да приемат по-лесно проблема

Александър Александров Последна промяна на 15 октомври 2015 в 09:44 2191 0

Американската компания Дисни, която е собственик и на студиото Lucasfilm, създало популярната холивудска поредица „Междузвездни войни“, ще създаде детски протези за ръце, вдъхновени от фантастичната сага, както и от популярни супергерои. Те ще бъдат разработени в сътрудничество с производителя на бионични протези Open Bionics.

Целта на двете компании е да направят така, че децата, които се нуждаят от подобни протези, наистина да ги харесат и вместо да им се налага да преминават през скучна физиотерапия, да се въплътят в любимите си герои.

Първите модели ще включват протези за ръце с елементи от популярния супергерой Iron Man (Железния човек), както и от „Междузвездни войни“. В бъдеще обаче се очаква разнообразието от сюжети да се увеличи. Любопитно е, че някои от героите във фантастичната сага, в различни моменти сами получават бионични ръце и асоциацията с тях би могла да подкрепи волята на децата, озовали се в тежката ситуация.

Освен с притежаваните от нея марки и интелектуално ноухау, Дисни ще подпомогне Open Bionics и със своя криейтив екип, както и с безвъзмездно предоставяне на лицензи за героите.

Самата Open Bionics получава подкрепа от развлекателния гигант отдавна, тъй като е част от програма на Дисни за стартиращи фирми. Тя е създадена в британския град Бристол и се занимава с 3D – принтиране на бионични ръце – протези. Това й позволява да създава само за седмица нова протеза, съобразявайки я изцяло със специфичните нужди на всеки конкретен клиент.

Освен това, за разлика от други протези, тя поддържа EMG – базирана технология, която свързва системата с ампутирания крайник и позволява механичните пръсти да се мърдат. Въпреки това продуктите на Open Bionics са по-скоро в ниския ценови клас.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !