Създадена е детска протеза, съвместима с LEGO (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 17 юли 2015 в 14:58 5208 0

Кредит designawards.core77.com

Колумбийският дизайнер Карлос Артуро Торес в сътрудничество с лаборатория на LEGO (Lego Future Lab) е разработил детски протези на ръце. Това ще позволи по-лесно децата да преживеят травмата като сами си "отгледат" крайник като супергероите от филмите.

"Потребностите на едно дете инвалид не винаги са свързани с физическата активност, но понякога функционалните елементи могат да го направят щастливо" - дали това ще е космически кораб, куклена къща, телескоп или геймпад" - коментира изобретателят пред CNET.

В протезата е интегриран акумулаторен блок с възможност за презареждане, процесор и сензори, които предават сигнали от тялото към механичната ръка. Самата ръка представлява сглобяем елемент като конструкторите LEGO. По този начин, собственикът и ще решава сам колко пръсти да си сложи, например, или да управлява различни електронни устройства, сглобени на принципа на LEGO.

"Исках да направя не традиционна протеза, а гъвкава система, която позволява на децата да си играят с нея, да я "хакват" и да създават нещо ново с приятелите си", - комемтира разработчикът.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !