До 2050 г. сексът с роботи ще е по-разпространен от този между хора

Прогнозата е от новото изследване на футуролога Ян Пиърсън

Александър Александров Последна промяна на 12 декември 2015 в 09:00 11713 2

Може и сега на мнозина да им изглежда отблъскващо, но роботите за интимни цели вече са по щандовете на секс магазините, а според един изследовател до 2050 г. сексуалните контакти с такива устройства ще бъдат по-често практикувани, отколкото тези между хора.

Тази доста смела прогноза е направена в изследване за бъдещето на секса на футуролога д-р Ян Пиърсън (Ian Pearson), в партньорство с Bondara – една от най-големите британски компании за интимни артикули и аксесоари.

Според учения, всъщност не става въпрос за нещо ново – в известен смисъл роботизираните секс играчки като някои механични вибратори съществуват от близо век. Порното във виртуалната реалност също не е нещо ново и всъщност именно съдържанието за възрастни беше сред първите приложения на VR технологиите.

Затова и според изследването следващото табу, което ще падне, ще бъде именно това на секса с роботи. Д-р Пиърсън предрича, че до 2030 г. повечето хора вече ще са преживяли виртуален секс под някаква форма, а пет години по-късно ще са мнозинство и онези, които притежават някаква интимна играчка, свързана с виртуалната реалност.

Още след десет години пък ученият очаква да видим различни форми на секс с роботи сред по-заможните домакинства, а до 2050 г. използването им ще стане норма и ще надмине традиционните сексуални контакти.

Проучването дава и някои икономически прогнози за този бързо развиващ се сектор. Според него след 20 години той ще е утроил своя обем, а през 2050 г. ще е седем пъти по-голям в сравнение с днешните показатели. Освен роботите за удоволствие, сред останалите двигатели на този процес ще са виртуалната реалност и „разширената реалност“ (augmented reality).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2015 в 01:01

Най-накрая!

12.12 2015 в 11:47

Размечтаха се нещо производителите.

Даже и да имат предвид цивилизования и заможен свят (защото на останалите просто ще им е недостъпно, много от тях и за презервативи едва спестяват) и даже и да заобиколят "зловещата долина", остава фактът че сексът е главно социално мероприятие, а дясна ръка почти всеки си има. Хората със специални сексуални потребности както си бяха, така и ще си останат малцинство.