Google Glass се завръщат - по-малки и насочени към бизнеса

Наука OFFNews Последна промяна на 31 декември 2015 в 12:30 2689 0

Въпреки че в началото на годината умните очила на Alphabet - Google Glass - бяха определени за един от най-големите технологични провали на 2014, то технологичният гигант ще направи втори опит да ги наложи на пазара.

Според сайта Live Science, който се позовава на информация от Федералната комисия по комуникациите на САЩ (Federal Communications Commission), прототипът на новите очила е значително по-малък от предишната версия, а насочеността им ще е към бизнес-потребителите.

Новата версия на очилата е наречена "enterprise edition" или още "Google Glass EE". Новата версия се вписва в новата стратегия за употреба на умните очила на работното място. В рамките на тази стратегия разработчиците правят приложения, специално предвидени за работа с гласови команди.

Сред основните участници в програмата е компанията Advanced Medical Applications (AMA), която разработва софтуер, съвместим с Glass, за лекари и хирурзи. Участват и няколко други компании за ентърпрайз софтуер, разработващи помощни платформи за големите бизнеси, които да им помогнат да управляват ресурсите и информацията си.

Появи се и снимка на прототипа на Google Glass EE. На фона на старите очила "Explorer edition" той е значително променен. Една от най-големите промени е, че новите очила вече ще имат панти, които да им позволят да се сгъват като обикновените очила. Вътрешните промени се състоят в това, че батерията вече ще е по-издръжлива, а охлаждането по-добро.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !