Google продава компанията за роботи Boston Dynamics

Наука OFFNews Последна промяна на 18 март 2016 в 14:26 6196 0

Странните и леко плашещи роботи от серията BigDog (преди LS3) и Atlas явно не са били това, което е очаквал американският технологичен гигант Google, тъй като подразделението на корпорацията, която ги създаде - Boston Dynamics, е обявена за продажба.

Новината, за която ни съобщава Bloomberg, идва по-малко от месец, след като Boston Dynamics публива видео, в което показа какво може най-новият робот от серията Atlas. В него се демонстрира, че машината, освен че ходи изправена, може да отваря вратя, да се разхожда в гора и то по сняг и да носи товари.

Google придоби Boston Dynamics през 2013 и чрез нея се надяваше да разработи четириног робот и хуманоид, които да са в помощ на американската армия. В последно време обаче се стигна до сблъсъци между Google и компанията, заради липсата на завършен, продаваем продукт.

Първо четириното BigDog обаче беше определено за "шумно като косачка". След това гореспоменатото видео, в което Atlas демонстрира, че може да се изправя след събаряне и да вдига отново кутия, която му е избита от ръцете, и което имаше за цел да демонстрира огромните технически постижения на Boston Dynamics, предизвика възмущения от страна на хората. Реакциите бяха от това, че отношението спрямо машината не е хуманно, до притеснения, че това може да "озлоби" роботите.

Като потенциални купувачи на Boston Dynamics за момента се назовават Toyota и Amazon.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !