Хакери разбиха сайт на ИДИЛ и сложиха реклама за успокоителни

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 ноември 2015 в 15:31 13743 2

Хакери от групата Ghost Sec разбиха пропаганден сайт на ИДИЛ и поставиха в него банер с реклама на онлайн аптека, в която продават успокоителни. Сайтът не успя да поработи и седмица.

На хакнатия сайт е публикувано съобщение: "Твърде много ИДИЛ. Успокойте се. Твърде много хора са замесени в тази ИДИЛ-каша. Моля да разгледайте този прекрасен банер и ние ще можем да актуализираме вашата инфраструктура и ще ви дадем този ИДИЛ - контент, който вие толкова отчаяно жадувате", съобщава International Business Times.

Този сайт е още един от стотиците, които разбиха хакерите на Anonymous. Те обявиха война на ИДИЛ в интернет. Хакерите систематично намират и унищожават сайтове, акаунти в социалните мрежи.

В последно време радикалните групировки все по-често пускат пропагандни сайтове в т.нар. "тъмен уеб" (dark web), което ги прави на теория по-трудно откриваеми. Те предполагат, че това може да ги защити. Но хакерите на Anonymous това не може да ги спре. 

Специалистът по безопасност Скот Тербан (Scot Terban) в своя блог описва какви детски грешки правят радикалните ислямисти.

Ето един пример. От кода на страницата може да се види, че сайтът им използва платформата WordPress 4.3, а тя е уязвима. И се вижда, че има огледален сайт на Open Network isdarat.tv на IP-адрес 185.92.223.109.А хостингът им е под Windows.

Nmap scan report for 185.92.223.109.vultr.com (185.92.223.109) ———-> VULTR.com is a virtual hosting connected to choopa
Host is up (0.11s latency).
Not shown: 995 closed ports
PORT   STATE  SERVICE
22/tcp  open   ssh
139/tcp filtered netbios-ssn
443/tcp open   https
445/tcp filtered microsoft-ds
1720/tcp filtered H.323/Q.931

По принцип едно разследване би могло да разкрие самоличността на радикалиста. Но анонимусите на този етап не си сътрудничат пряко с правоприлагащите органи, а само блокират онлайн дейността на ислямистите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2015 в 11:06

хахаха, не пиши глупости, моля те. Първо - FTP винаги работи на два порта - един контролен и един за трансфер. Това, което ти си мислиш, че е FTP, всъщност е SFTP. Второ - къде видя в статията да се споменава TCP/22? Щото аз не видях. Трето - прави разлика между ssh (клиент) и sshd (сървър) - известен ssh клиент под Windows, например, e Putty. Да не говорим, че да се пусне sshd под Windows e детска игра - един от вариантите е, инсталация на MinGW или Cygwin, а друг - инсталация на някой от многото SSH сървъри за Windows, налични в Интернет (например - FreeSSHD).

26.11 2015 в 22:20

Хахах стига смешки.Явно разбирате от компютри колкото аз съм трамвай. порт 22 е SSH а имено това е фтп на линус.Windows няма как да има SSH ..... смешки.Даже ако с убутно ставаше да се правят на хакери то до сега всяко първо хлапе щеше да е хакер :))