Интелигентно устройство разпознава емоциите на кучето ни

TailTalk работи чрез сензори, прикрепени към опашката на домашния любимец

Александър Александров Последна промяна на 07 октомври 2015 в 11:44 1954 0

„Всяко куче си има опашка, просто се вслушайте в нея!“ - това ни приканват от екипа на DogStar, който е изобретил „умен“ аксесоар за кучета, позволяващ ни да разберем как се чувства домашният любимец във всеки един момент.

Устройството се нарича TailTalk и представлява своеобразна гривна, която се прикрепя към опашката на четириногото и с помощта на набор от сензори, акселерометър и жироскоп следи за нейните движения. Тази информация се изпраща до собственика на животното посредством мобилно приложение, достъпно за най-популярните операционни системи за смартфони.

В крайна сметка дори и да не разпознава какво означават движеният на кучешката опашка, притежателят на TailTalk получава ясни съобщения от типа „кучето ви е щастливо.“, „в момента е стресирано“ и др.

Приложението работи, независимо дали кучето е със своя собственик в даден момент. TailTalk изпраща в реално време съобщения за неговото настроение както докато то е само в къщи, така и докато го разхожда непознат човек или докато е в училище за кучета.

Батерията на устройството издържа шест месеца с едно зареждане, а сред предимствата му са още Bluetooth връзка, водоустойчивост и издържливост на удари. Създателите на TailTalk са стартирали кампания за финансиране на проекта в сайта за споделено финансиране Indiegogo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !