Котка, родена без задни крака, получи титанови протези (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 декември 2015 в 20:00 7282 2

Кредит Iowa State University

Тригодишнaтa късокосместа котка на име Винсент е родена без задни крака и собствениците й я дават в приют за животни, но с помощта на Синди Джонс и университетския ветеринарен медицински центр Лойд, Айова, тя получава шанс. Винсент вече може да се придвижва с нов чифт титанови крака.

Първата операция на Винсент е през февруари 2014 г. , а няколко дни след операцията прави първите си стъпки, разказва сайтът на Университета на Айова.

Доктор Мери Сара Бърг, която участва в проектирането на титановите протези и провежда операцията, заяви, че това е много уникален случай.

Самата операция по имплантирането на титановата сплав, позволява на кожата да нараства около протезата. Контрукцията на протезата е разработена така, че да позволи на костите да растат, за да поддържат теглото й. Осиновителското семейство трябва да полага специални грижи като прилагат спрей антибиотик върху мястото на протезата два пъти на ден, за да бъдат избегнати евентуални инфекции.

През февруари тази година на котката е направена втора операция за удължаване на протезите. Необходимо е да се извършат още операции, докато протезите не станат с дължината на краката на обикновените домашни котки и Винсент да започне да ходи нормално. Вече Винсент доста добре се движи и дори се опитва да подскочи.

Всички операции и процедури са направени с пари, дарени от компанията BioMedtrix, която е специализирана в разнообразни продукти за животни. Допълнителните разходи за операцията и лечението са били платени от собствениците на Винсент.

Успешната операция показва, че такива импланти са практично решение за животни в подобно състояние.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2015 в 17:57

И що са и махнали подбедриците? На снимките в началото се виждат, липсват само глезени и ходила.

08.12 2015 в 02:17

и се появи нова порода ГМО котки - без крака